• Brad natural sau artificial pentru Craciun ?

     



    Marea dilema de sarbatori este daca pentru anul acesta vei cumpara brad natural sau artificial. Cu siguranta, ambele variante au avantajele lor. Un brad natural miroase in primul rand foarte frumos, ceea ce va da casei voastre mireasma specifica Craciunului. Pe de alta parte, un brad natural lasa foarte multe ace, ceea ce va va obliga sa dati cu aspiratorul destul de frecvent si se poate usca destul de repede. In plus, poate fi o provocare gasirea unui brad des si aratos.

     

    Un mare avantaj al bradului artificial este faptul ca odata cumparat, il poti avea pentru anii care urmeaza. Un alt atu este ca brazii artificiali arata foarte bine, se gasesc pe nenumarate dimensiuni, pot fi verzi, verzi pudrati sau albi. Probabilitatea ca acestia sa lase multe ace este mai mica, iar imbodobirea lor poate fi mai simpla. De asemenea, odata terminate sarbatorile, se strange simplu si se depoziteaza pana anul urmator.

     

    Important de stiut este ca pentru ambele optiuni puteti face alegeri sustenabile. Spre exemplu, daca vei opta pentru un brad natural, incearca sa-l alegi dintr-o pepiniera autorizata. Vestea buna este ca majoritatea brazilor de pe piata provine din pepiniere speciale, legea interzicand, cu anumite exceptii, comercializarea brazilor din padure. Prin urmare, mustrarile de constiinta de a impodobi un brad natural nu mai sunt fondate. O alta alegere prietenoasa cu mediul este de a face in asa fel incat odata terminate sarbatorile, bradul natural sa nu ajunga aruncat pe strada sau la ghena. Intereseaza-te din timp unde sunt amplasate centre de colecatre a brazilor naturali dupa Craciun in vederea reciclarii si transformarii lor in rumegus !

     

    In cazul in care ai optat pentru un brad artificial, cumpara-l in ideea ca il vei pastra pentru mult timp ! Acestia, spre deosebire de cei naturali, sunt mai greu reciclabili, iar odata aruncati la gunoi ajung in natura si nu sunt biodegradabili. In plus, brazii artificiali ajung in general din China, ceea ce face ca transportul lor sa fie in sine o sursa de poluare.

     

    Oricare ar fi alegerea ta, cora te asteapta cu o selectie bogata de brazi naturali si artificiali, precum si cu un rai al decoratiunilor.








  • Articole similare