• Fursecurile cu ciocolata pe care le va adora chiar si Mos Craciun

     


    Copiii tai isi doresc sa il astepte pe Mos Craciun cu bunatati care sa ii dea energie in lunga sa calatorie? Iata o reteta simpla de fursecuri de ciocolata pe care le va adora si de care va puteti bucura si voi, cei ai casei,  daca mai raman, dupa vizita Mosului:

     

    Ingrediente

    275 g unt nesarat, inmuiat

    275 g zahar brun

    225 g zahar granulat

    2 oua mari

    1 lingura extract de vanilie

    475 g faina simpla

    2 linguri praf de copt

    300 g ciocolata cu lapte de buna calitate, taiata grosier in bucati

    sare de mare

     

    Preparare

    Puneti untul si cele doua feluri de zahar intr-un castron mare. Bateti-le impreuna, cu un tel electric, pana cand compozitia devine neteda si are o culoare deschisa.

     

    Adaugati ouale pe rand, amestecand pe masura ce introduceti in compozitie fiecare ou. Odata ce ouale sunt incorporate, adaugati extractul de vanilie.

     

    Cerneti faina si praful de copt si adaugati-le in compozitie, amestecand cu o lingura de lemn pana se incorporeaza complet. Adaugati bucatile de ciocolata si amestecati pana se omogenizeaza bine. ÃŽmpartiti aluatul in jumatate.

     

    Puneti fiecare jumatate pe o foaie mare de folie alimentara. Rulati aluatul astfel incat sa semene cu un carnat gros, si infasurati in folie alimentara, rasucind capetele pentru a sigila. Din fiecare rulou de aluat vor iesi noua fursecuri mari. Daca doriti sa coaceti fursecurile imediat, lasati aluatul la frigider timp de 30 de minute inainte de utilizare. Daca nu, il puteti pune la congelator pana in ziua in care doriti ca fursecurile sa fie gata.

     

    Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.

     

    Taiati rulourile de aluat in noua discuri si puneti-le pe o tava de copt antiaderenta sau pe o tava care a fost tapetata cu pergament de copt.

     

    Presarati fiecare prajitura cu putin praf de sare si coaceti in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute sau pana cand devin maronii-aurii pe margine si putin mai deschise la culoare in centru.

     

    Scoateti din cuptor si transferati pe un gratar pentru a se raci inainte de servire.

  • Articole similare