Copiii tai isi doresc sa il astepte pe Mos
Craciun cu bunatati care sa ii dea energie in lunga sa calatorie? Iata o reteta
simpla de fursecuri de ciocolata pe care le va adora si de care va puteti
bucura si voi, cei ai casei, daca mai
raman, dupa vizita Mosului:
Ingrediente
275 g unt nesarat, inmuiat
275 g zahar brun
225 g zahar granulat
2 oua mari
1 lingura extract de vanilie
475 g faina simpla
2 linguri praf de copt
300 g ciocolata cu lapte de buna calitate,
taiata grosier in bucati
sare de mare
Preparare
Puneti untul si cele doua feluri de zahar
intr-un castron mare. Bateti-le impreuna, cu un tel electric, pana cand
compozitia devine neteda si are o culoare deschisa.
Adaugati ouale pe rand, amestecand pe masura
ce introduceti in compozitie fiecare ou. Odata ce ouale sunt incorporate,
adaugati extractul de vanilie.
Cerneti faina si praful de copt si adaugati-le
in compozitie, amestecand cu o lingura de lemn pana se incorporeaza complet.
Adaugati bucatile de ciocolata si amestecati pana se omogenizeaza bine. ÃŽmpartiti
aluatul in jumatate.
Puneti fiecare jumatate pe o foaie mare de
folie alimentara. Rulati aluatul astfel incat sa semene cu un carnat gros, si
infasurati in folie alimentara, rasucind capetele pentru a sigila. Din fiecare
rulou de aluat vor iesi noua fursecuri mari. Daca doriti sa coaceti fursecurile
imediat, lasati aluatul la frigider timp de 30 de minute inainte de utilizare.
Daca nu, il puteti pune la congelator pana in ziua in care doriti ca
fursecurile sa fie gata.
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
Taiati rulourile de aluat in noua discuri si
puneti-le pe o tava de copt antiaderenta sau pe o tava care a fost tapetata cu
pergament de copt.
Presarati fiecare prajitura cu putin praf de
sare si coaceti in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute sau pana cand
devin maronii-aurii pe margine si putin mai deschise la culoare in centru.
Scoateti din cuptor si transferati pe un
gratar pentru a se raci inainte de servire.