• Cei mai colorati biscuiti pentru Mos Craciun




    Copiii il asteapta deja cu nerabdare pe Mosc Craciun si, probabil, nicio zi nu trece fara sa primesti intrebari de genul: dar cand vine ? mai e mult ? cate zile mai sunt pana cand vine ? Mosul a pornit la drum ? Pentru a face asteptarea mai placuta, le poti propune copiilor o activitate care le va aduce multa bucurie, si anume prepararea impreuna a fursecurilor pentru Mos Craciun. Pentru ca, nu e asa, Mosul merita si el o mica atentie dupa atata drum !

    Noi iti propunem o reteta de biscuiti colorati in culorile Craciunului - alb, rosu si verde dupa care copiii vor fi innebuniti. Roaga-i, totusi, ca macar 3 biscuiti sa-i pastreze pentru seara in care va veni Mos Craciun. Si acum, reteta, din care va vor iesi in jur de 35-40 de biscuiti :

    220 g unt la temperatura camerei

    200 g zahar

    2 galbenusuri

    1 lingurita extract de vanilie

    320 g faina pentru prajituri

    Un praf de sare Colorant alimentar rosu si verde

    Mod de preparare

    Intr-un bol mare mixati untul cu zaharul pentru cateva minute. Adaugati apoi galbenusurile si extractul de vanilie si mixati bine. Incorporati apoi faina si sarea folosind o spatula. Dupa ce ati obtinut un aluat tare, impartiti-l in trei parti. In boluri separate, adaugati colorant rosu la una dintre bucatile de aluat si in alt bol adaugati colorant verde la alta bucata de aluat. Framantati bine pana cand aluatul se coloreaza frumos. Pe cea de-a treia nu o colorati.

    Formati dreptunghiuri din fiecare bucata de aluat, inveliti fiecare dreptunghi in folie alimentara si refrigerati pentru 1 ora. Daca vreti sa grapbiti procesul, puteti pune dreptunghiurile in congelator, pentru 10-15 minute.

    Dupa racire, fiecare dreptunghi de aluat se va intinde cu ajutorul unui facalet intr-un dreptunghi mai mare cu diametrul de 23X30 de cm. Pentru a va usura munca, masurati hartie de copt cu diametru indicat, asezati fiecare bucata de aluat pe hartia de copt cu putina faina si rulati pana cand ajungeti la forma dorita.

    Dupa ce ati terminat de intins cele trei bucati de aluat si ele sunt fiecare in forma unui dreptunghi (23X30 cm), asezati peste aluatul verde, aluatul alb si apoi aluatul rosu, ca si cand ati face un sandvis. Rulati apoi cu ajutorul hartiei de copt pana obtineti o rulada.

    Introduceti rulada in congelator pentru 10-15 minute. Cu ajutorul unui cutit trecut prin faina, taiati rulada in felii nu foarte groase. Se aseaza biscuitii in tava de copt a cuptorul pe hartie de copt, distantati, si se coc pentru 12-15 minute la 180 de grade.

  • Articole similare