• Cum puteti evita arsurile de piele dupa zilele de plaja



    Partea cea mai frumoasa a verii, mersul la mare sau la piscina, nu trebuie lasata sa se transforme intr-un cosmar pentru pielea voastra. Soarele verii este foarte puternic si oricat de tentant ar fi planul de a va bronza rapid, consecintele pe termen scurt si lung sunt mult prea grave pentru a nu lua in considerare masuri de protectie impotriva soarelui. 

    Chiar daca aveti o piele care favorizeaza bronzul rapid, fara arsuri, expunerea directa la soare este periculoasa, medicii dermatologi semnaland de ani buni legatura dintre actiunea soarelui si diverse boli de piele, unele foarte grave, cum sunt tumorile. Asadar, plecati la plaja in siguranta, respectand cateva reguli care va vor tine pielea hidratata si sanatoasa si luati protectia solara in serios.

    Incepeti-va ziua prin aplicarea unei creme cu factor de protectie mare, 30 SPF sau 50 SPF pentru pielea deschisa. Faceti asta chiar inainte de ajunge la plaja, pielea fiind astfel pregatita pentru un contact direct cu soarele.

    Aplicati creme sau uleiuri de plaja cu factor de protectie in mai multe reprize, in special dupa imbaiere. Reaplicarea cremei de protectie este foarte importanta pentru prevenirea arsurilor. In cazul in care, totusi, ati uitat, iar pielea s-a inrosit, inseamna ca v-ati ales cu o arsura si aceasta trebuie tratata imediat. Gelurile si cremele cuAloe Vera sunt foarte bune pentru tratarea arsurilor solare.

    Fata este la fel de importanta ca si restul corpului, chiar daca purtati make-up. Inainte de aplicarea make-up-ului, aveti grija sa folositi ca baza o crema cu factor de protectie.

    Ingrijirea dupa plaja. Crema de protectie, urmele de nisip si de apa sarata trebuie indepartate imediat printr-un dus cald. Daca in mod obisnuit folositi geluri de dus exfoliante, de data aceasta incercati produse mai blande, care au ca baza creme hidratante.

     Pentru un ten stralucitor dupa plaja, puteti incerca si o masca pe baza de ulei de masline sau cocos cu miere, pe care sa o lasati sa actioneze 20 de minute. Pentru corp, aplicati creme hidratante sau uleiuri hranitoare, precum cel de avocado, argan sau din arborele de ceai. 

    Nu uitati de talpile picoarelor. Desi nisipul este un exfoliant grozav care indeparteaza pielea moarta, este nevoie sa fie indepartat pentru a nu va agresa pielea prea tare. Dupa dus, aplicati crema hidratanta si pe talpile picioarelor.

    Hidratati-va si protejati-va de soare in orele in care acesta este arzator. Nu uitati sa beti cat mai multe lichide, iar cand soarele devine arzator, acoperiti-va capul si corpul.


  • Articole similare