• Cum iti alegi pantofii de antrenament



    Incaltamintea pe care o purtam in timpul exercitiilor fizice este un element extrem de important pentru sanatatea si confortul nostru. In functie de activitatea pe care o practica, pantofii ne pot proteja incheieturile si articulatiile si ne pot ajuta sa efectuam antrenamentele in siguranta. 

    Fiecare tip de sport are nevoie de incaltaminte adecvata si este bine sa stii care sunt modelele recomandate, in functie de genul de activitate pe care o preferi.

    Daca esti adepta alergatului in aer liber, primul lucru la care trebuie sa fii atenta este modul in care pantofii de alergare iti protejeaza articulatiile fata de impactul cu solul, care este unul consistent. Alege o pereche de incaltaminte special conceputa pentru acest gen de antrenament. Vei observa ca are talpa un pic mai inalta decat incaltamintea destinata salii de sport, iar acest lucru nu este intamplator: grosimea talpii este unul dintre elementele de amortizare.

    Pantofii pentru sala sunt cu talpa mai subtire, insa contin elemente care contribuie la stabilitate, acesta fiind unul dintre cei mai importanti factori, atunci cand utilizezi diverse aparate.

    Un alt sfat util pentru momentul in care iti alegi incaltamintea pentru sport este sa cumperi online doar acele modele pe care le-ai mai testat la antrenamente. Daca ti se pare interesant un model nou, este mai bine sa mergi la magazin sa il probezi. In cazul pantofilor de sport, nu doar masura este lucrul pe care trebuie sa il iei in calcul. Este preferabil sa ii probezi la sfarsitul zilei, imediat dupa un antrenament, pentru ca abia atunci poti evalua cu adevarat daca piciorul tau se simte confortabil in ei.

     De asemenea, mergi la magazin cu tipul de sosete pe care le folosesti in mod obisnuit la antrenamente. Atunci cand il incalti, pantoful respectiv trebuie sa iti ofere suficient spatiu cat sa iti poti misca degetele, in interiorul sau. Verifica daca te simti bine atunci cand faci cativa pasi sau alergi putin, incaltata cu ei.


  • Articole similare