• Vacanta in strainatate? Cum sa te bucuri de ea in siguranta


    Cea mai asteptata perioada a anului, cea in care te odihnesti si te relaxezi dupa luni intense de munca, este deja aici. Daca ti-ai planificat o vacanta peste hotare si abia astepti sa te bucuri de peisaje noi si sa faci cunostinta cu stilul de viata si culturi diferite, iata cateva sfaturi care iti vor prinde bine:

    Cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont este, desigur, siguranta ta. Sigur ca abia astepti sa ajungi si doresti sa nu pierzi nici macar un minut din vacanta, insa e intotdeauna recomandabil sa nu iti asumi vreun risc. Daca drumul pana la destinatie este cu masina si ai de parcurs cateva sute bune de kilometri, atunci planifica-ti plecarea in asa fel incat sa faci o pauza peste noapte. Nu iti forta norocul si nici nu minimaliza oboseala acumulata in timpul condusului. Sa eviti un accident este mai important decat sa prinzi cateva ore in plus de plaja.

    O alta problema pe care nu trebuie sa o neglijezi este sanatatea. Daca vei calatori intr-un loc exotic, intereseaza-te din vreme daca exista vaccinuri obligatorii pe care trebuie sa le faci, inainte de a aunge acolo. Tine cont de faptul ca unele tari nu permit intrarea pe teritoriul lor vizitatorilor care nu au luat masurile profilactice necesare.

    Paza buna trece primejdia rea si atunci cand vine vorba de bani. Incearca sa ai cat mai putini bani cash la tine, in fiecare zi. O suma modica in portofel si restul pe card e cea mai buna varianta daca vrei sa te feresti de incidente nedorite.

    Inainte de a pleca, organizeaza-ti o mini-trusa de medicamente de prima urgenta si ia-o in bagajul de cala, daca vei calatori cu avionul. Nu uita de medicamente antialergice, chiar daca in mod normal nu ai nevoie de ele. Un loc nou presupune contactul cu alimente noi si e mai bine sa fii in siguranta tot timpul.

    Lasa adresa hotelului si un numar de telefon de acolo la o persoana apropiata, care ramane in tara. Si, pentru a putea fi contactata tot timpul, asigura-te ca ai activat serviciul de roaming. Daca acesta se dovedeste prea costisitor, cumpara o cartela locala si transmite numarul prietenilor din tara.


    Acestea fiind zise, iti dorim vacanta placuta si in deplina siguranta!

  • Articole similare