• Cum sa te aperi de canicula




    Vara este in toi, iar temperaturile caniculare sunt inregistrate, aproape in fiecare zi, in fiecare zona a tarii. Zilele calduroase pot deveni o problema pentru sanatatea noastra, daca nu ne protejam adecvat. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa treci cu bine prin aceasta perioada.

    In primul rand, este recomandat sa eviti pe cat de mult este posibil sa iesi in aer liber in orele de varf ale caniculei, adica intre 11 dimineata si 4 dupa-amiaza. Daca poti, organizeaza-ti timpul astfel incat in acest interval orar sa fii in interior, fie la birou, fie acasa. 

    Daca acest lucru nu este posibil, atunci iesi doar cu capul acoperit, aplica o crema de protectie solara si asigura-te ca ai la tine, in permanenta, o sticla cu apa. Alege haine deschise la culoare, care atrag mai putin caldura si materiale naturale, precum inul sau bumbacul.

    De asemenea, un pulverizator sau un spray cu apa termala se pot dovedi extrem de utile, pentru ca te vor racori si iti vor hidrata pielea.

    Incearca sa consumi cat mai multe fructe si legume in stare naturala, care iti vor oferi un plus de hidratare si de vitamine, extrem de necesare in aceasta perioada.

    Atentie mare la copii si la varstnici. Ei sunt cei mai sensibili la puterea razelor solare, asa ca este cu atat mai important sa evite expunerea la soare in orele de varf.

    Daca aceasta este perioada ta de vacanta, intervalul orar pe care l-am mentionat mai sus este total contraindicat pentru plaja. Tentatia unui bronz intens nu ar trebui sa fie mai importanta decat sanatatea ta.

    Sub nicio forma nu lasa un copil sau un animal de companie intr-o masina inchisa, nici macar pentru cateva minute. Temperatura dintr-un autovehicul ajunge in doar 20 de minute la 43 de grade Celsius, iar consecintele pot fi extrem de grave.

    La interior, acopera geamurile cu jaluzele si lasa-le inchise in intervalul de timp in care temperaturile sunt extrem de ridicate. Consuma lichide la temperatura camerei, este varianta care previne cel mai eficient deshidratarea.


  • Articole similare