• Calatorii lungi cu masina, impreuna cu copiii? Iata cum sa le faci mai placute!





    Sezonul vacantelor a sosit deja si multe familii se pregatesc sa plece catre destinatia aleasa pentru concediu. Daca familia ta a ales sa calatoreasca cu masina, drumul se poate dovedi o adevarata provocare, mai ales atunci cand copiii sunt mici. Rabdarea lor este limitata, iar acest lucru inseamna ca trebuie sa te pregatesti din vreme pentru a gestiona situatiile in care devin agitati sau plictisiti. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta.

    In primul rand, trebuie sa stii ca exista lucruri care nu sunt negociabile, indiferent cat ar protesta cel mic. Siguranta in masina este unul dintre acestea. Scaunul special adecvat varstei, centura de siguranta sau inaltatorul, pentru copiii mai mari, sunt absolut obligatorii. 

    Nu doar pentru ca asa spune legea, ci pentru ca sunt cu adevarat vitale in cazul unui incident nefericit. Obisnuieste-ti copilul din vreme cu ele, ajuta-l sa inteleaga de ce sunt necesare si nu face nicio exceptie. Nici macar pentru cateva sute de metri. Viata si siguranta celui mic sunt mai importante decat orice.

    In al doilea rand, ajuta-ti copilul sa descopere farmecul unei calatorii cu masina. Oricat de mare ar fi tentatia sa ii distragi atentia cu o tableta sau cu un alt dispozitiv electronic, incearca sa eviti acest lucru pe cat de mult posibil. 

    Un drum mai lung inseamna sa descoperiti peisaje noi, sa observati privelisti inedite, sa aflati mai multe despre locurile prin care treceti, sa inventati impreuna povesti minunate. Acestea reprezinta amintiri cu adevarat pretioase, pe care copilul tau le va avea pentru multi ani de acum inainte.

    Asigura-te, inainte de plecare, ca aveti cu voi o mica gustare si apa din belsug, astfel incat sa nu apara disconfort cauzat de foame sau de sete. Macar o data la doua ore, faceti, insa, o mica oprire pentru a va inviora si a face un pic de miscare.

  • Articole similare