• 8 trucuri uimitoare ale marilor gospodine


    Fiecare ”maestru” în bucătărie are micile sale secrete, care fac diferența intre o mâncare buna si una excelenta. Iata cateva secrete care iti vor face invitatii sa iti ceara reteta si sa povesteasca multa vreme despre deliciile pe care le-ai pus pe masa:

         Cel mai important lucru atunci cand te apuci de gatit este organizarea. Pregateste-ti toate ingredientele, ustensilele  si toate vasele de care vei avea nevoie. Multe mancaruri si-au pierdut din savoare doar pentru ca bucatarul le-a lasat mai mult pe foc in timp ce cauta un cutit sau un condiment pe care nu-l avea la indemana.

         Pestele cu piele crocanta pe care l-ai savurat la restaurant poate fi la fel si daca il gatesti la tine acasa. Ia o tigaie, incinge-o foarte bine si pune pestele in ea cand este la temperatura cea mai inalta. Atunci cand pielea capata o nuanta maronie, intoarce pestele pe partea cealalta.

         Cartofii prajiti vor fi mult mai gustosi daca, in loc sa ii sarezi dupa ce i-ai gatit, ii lasi sa se inmoaie in saramura inainte de a-i pune in tigaia cu ulei.

         Baconul perfect nu se prajeste. O varianta mult mai buna este sa il invelesti in folii de aluminiu si sa il lasi sa se coaca in cuptor, timp de 12-13 minute, la o temperatura de 200 de grade Celsius.

         Friptura va arata mult mai apetisant daca o tai de-a lungul fibrelor din carne. In acest fel, eviti momentul in care se faramiteaza si o poti decora mult mai frumos, in farfurie.

         La orice mancare pe baza de peste sau de fructe de mare, adauga putin sos de scoici. Il gasesti la raftul cu produse asiatice si adauga o aroma cu adevarat speciala mancarurilor tale.

         Un alt ingredient care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie este parmezanul. Il poti folosi la pizza, paste, salate, legume preparate pe plita incinsa. Gustul acestora va deveni deosebit, iar vestea cea mai buna este ca nici numarul de calorii nu va creste semnificativ.

         Cumpara intotdeauna pastade tomate in recipiente mici, astfel incat sa o folosesti pe toata, la fiecare sesiune de gatit. Daca o pastrezi in frigider, isi va pierde o buna parte din savoare.


  • Articole similare