Fiecare ”maestru” în bucătărie are micile sale
secrete, care fac diferența intre o mâncare buna si una excelenta. Iata cateva
secrete care iti vor face invitatii sa iti ceara reteta si sa povesteasca multa
vreme despre deliciile pe care le-ai pus pe masa:
●
Cel mai important lucru
atunci cand te apuci de gatit este organizarea. Pregateste-ti toate
ingredientele, ustensilele si toate
vasele de care vei avea nevoie. Multe mancaruri si-au pierdut din savoare doar
pentru ca bucatarul le-a lasat mai mult pe foc in timp ce cauta un cutit sau un
condiment pe care nu-l avea la indemana.
●
Pestele cu piele crocanta
pe care l-ai savurat la restaurant poate fi la fel si daca il gatesti la tine
acasa. Ia o tigaie, incinge-o foarte bine si pune pestele in ea cand este la temperatura
cea mai inalta. Atunci cand pielea capata o nuanta maronie, intoarce pestele pe
partea cealalta.
●
Cartofii prajiti vor fi
mult mai gustosi daca, in loc sa ii sarezi dupa ce i-ai gatit, ii lasi sa se
inmoaie in saramura inainte de a-i pune in tigaia cu ulei.
●
Baconul perfect nu se
prajeste. O varianta mult mai buna este sa il invelesti in folii de aluminiu si
sa il lasi sa se coaca in cuptor, timp de 12-13 minute, la o temperatura de 200
de grade Celsius.
●
Friptura va arata mult mai
apetisant daca o tai de-a lungul fibrelor din carne. In acest fel, eviti
momentul in care se faramiteaza si o poti decora mult mai frumos, in farfurie.
●
La orice mancare pe baza de
peste sau de fructe de mare, adauga putin sos de scoici. Il gasesti la raftul
cu produse asiatice si adauga o aroma cu adevarat speciala mancarurilor tale.
●
Un alt ingredient care nu
trebuie sa iti lipseasca din bucatarie este parmezanul. Il poti folosi la
pizza, paste, salate, legume preparate pe plita incinsa. Gustul acestora va
deveni deosebit, iar vestea cea mai buna este ca nici numarul de calorii nu va
creste semnificativ.
●
Cumpara intotdeauna pastade tomate in recipiente mici, astfel incat sa o folosesti pe toata, la fiecare
sesiune de gatit. Daca o pastrezi in frigider, isi va pierde o buna parte din
savoare.