Pregateste pizza pe o suprafata calda. Va iesi mai frageda si
mult mai gustoasa. Poti achizitiona in acest scop accesorii pentru bucatarie
special fabricate sau poti improviza cu ce ai prin casa, de exemplu o tigaie mare intoarsa cu fata in jos. Incalzeste-o in cuptor si utilizeaz-o ca
suprafata pe care asezi pe foaia de pizza ingredientele pe care doresti sa le
folosesti.
O alta
recomandare importanta se refera la temperatura din cuptor la care gatesti
pizza. Aceasta trebuie sa fie cat mai ridicata, ideal apropiata de 260 de grade
Celsius. Este si temperatura pe care o utilizeaza multe dintre restaurantele
specializate in pizza.
Un alt
pont este sa intinzi pe tava in care vei coace pizza o foaie de pergament. Aceasta va ajuta coacerea blatului in asa fel incat sa aiba o consistenta
perfecta, dar te va ajuta si sa scoti pizza din tava, atunci cand aceasta este
gata. Vrei ca din mainile tale sa iasa ceva cu adevarat special? Atunci
apeleaza la sosuri mai originale decat cel clasic din rosii. Poti utiliza
salsa, pesto sau sos de barbecue, iar, cu ajutorul lor, pizza ta va avea o
aroma noua si extrem de interesanta.
Un alt
truc care va schimba in bine aroma este ca, in loc sa arunci crusta, sa o
folosesti la potentialul maxim. După ce pizza s-a copt, intinde pe marginile
sale un sos pe care il prepari din ulei de masline si usturoi. Vei constata ca
si aceasta parte poate deveni cu adevarat delicioasa.
Poti
deveni creativa, de asemenea, si in ceea ce priveste branza pe care o folosesti
in compozitie. Mozzarella este delicioasa, insa poti apela si la alte variante
cu un plus de originalitate si cu o savoare speciala: parmezan, feta, branza de
capra sau brie.