• 6 ponturi care te vor ajuta sa devii maestra in pizza facuta acasa



     Pizza reprezinta unul dintre cele mai populare feluri de mancare. De multe ori o comandam prin servicii de livrare la domiciliu, insa, daca invatam sa o pregatim acasa, putem descoperi ca este cel putin la fel de buna. Insa, pentru acest lucru, este necesar sa stii cateva trucuri ale bucatarilor experimentati.

    Pregateste pizza pe o suprafata calda. Va iesi mai frageda si mult mai gustoasa. Poti achizitiona in acest scop accesorii pentru bucatarie special fabricate sau poti improviza cu ce ai prin casa, de exemplu o tigaie mare intoarsa cu fata in jos. Incalzeste-o in cuptor si utilizeaz-o ca suprafata pe care asezi pe foaia de pizza ingredientele pe care doresti sa le folosesti.

    O alta recomandare importanta se refera la temperatura din cuptor la care gatesti pizza. Aceasta trebuie sa fie cat mai ridicata, ideal apropiata de 260 de grade Celsius. Este si temperatura pe care o utilizeaza multe dintre restaurantele specializate in pizza.

    Un alt pont este sa intinzi pe tava in care vei coace pizza o foaie de pergament. Aceasta va ajuta coacerea blatului in asa fel incat sa aiba o consistenta perfecta, dar te va ajuta si sa scoti pizza din tava, atunci cand aceasta este gata. Vrei ca din mainile tale sa iasa ceva cu adevarat special? Atunci apeleaza la sosuri mai originale decat cel clasic din rosii. Poti utiliza salsa, pesto sau sos de barbecue, iar, cu ajutorul lor, pizza ta va avea o aroma noua si extrem de interesanta.

    Un alt truc care va schimba in bine aroma este ca, in loc sa arunci crusta, sa o folosesti la potentialul maxim. După ce pizza s-a copt, intinde pe marginile sale un sos pe care il prepari din ulei de masline si usturoi. Vei constata ca si aceasta parte poate deveni cu adevarat delicioasa.

    Poti deveni creativa, de asemenea, si in ceea ce priveste branza pe care o folosesti in compozitie. Mozzarella este delicioasa, insa poti apela si la alte variante cu un plus de originalitate si cu o savoare speciala: parmezan, feta, branza de capra sau brie.

  • Articole similare