• Idei pentru decorul casei pe timpul iernii



    Sentimentul pe care vrem sa-l cream iarna in interiorul casei noastre este acela de comfort, intimitate si caldura. Totul, ca o contrapondere la asprimea vremii de afara si la greutatile zilnice pe care le simtim mai imediate si mai apasatoare in zilele reci fara soare. O astfel de atmosfera te va ajuta sa te simti bine si optimist in lungile zile de iarna si, mai ales, iti va da imboldul de a organiza mici sau mari petreceri la voi acasa. Ca o observatie de inceput, decorurile de iarna au ca principiu esential folosirea si combinarea de texturi bogate cu paleta de culori a iernii.

    Nu este nevoie sa apelati la culori tari pentru a va simti bine. Pastrati o nota calda si naturala, specifica paletei de culori a iernii. Spre exemplu, puteti combina un covoras tip blanita alba, pe care sa-l contrapuneti cu o ghirlanda sau planta verde.


    Iarna este momentul cand lumanarile parfumate devin vedetele casei. Niciodata nu sunt prea multe lumanari parfumate iarna. Incercati sa le alegeti astfel incat culorile lor fie sa reflecte culorile din casa, fie sa fie in culorile iernii: albe, verzi, rosii, culoarea scoartei de copac. Un alt criteriu in alegerea lor este calitatea cerii folosite si a parfumului. Unele dintre lumanarile din comert au esente care ne plac iarna : scortisoara, nucsoara, cuisoare.

    Daca va mai amintiti, in copilaria noastra, bunicile schimbau perdelele si covoarele din casa odata cu venirea unui nou sezon. Existau perdelele si covoarele de primavara-vara si cele de toamna-iarna. Pe acelasi principiu, un nou sezon poate fi marcat in interiorul casei prin simpla schimbare a unor texturi. Asadar, aducei in casa voastra draperii si perdele din materiale mai grele, asezati pe fotolii si canapele pernute din catifea sau alte materiale mai groase, lasati la indemana paturi pufoase. Si dormitorul vostru poate primi un upgrade de iarna prin schimbarea cuverturii si a pernutelor de deasupra. In acest sens, alegeti o cuvertura matlasata si pernute din bumbac gros, in culori de alb, gri, crem.

    Principiul texturilor bogate se aplica si in cazul alegerii obiectelor decorative. Spre exemplu, pentru anotimpul rece puteti opta pentru obiecte decorative din ceramica, fie ca este vorba despre vaze, fructiere sau boluri.

    Atunci cand aveti invitati, organizati un bar de bauturi calde: ciocolata calda, lapte cu cacao, vin fiert, ceaiuri fierbinti si aromate, cafea calda. Acesta va aduce cu siguranta multa buna voie si relaxare casei voastre.

  • Articole similare