• Bucura-te de un hobby din inalta societate de altadata

    Din literatura sau din filmele de epoca am facut cunostinta cu activitatile pe care doamnele din ”lumea buna” de odinioara le foloseau pentru a se amuza impreuna cu prietenele lor sau pentru a face timpul sa treaca mai usor. Ele pot deveni, insa, cat se poate de actuale si unele dintre aceste hobbyuri sunt din nou la moda. Fie pentru ca iti ofera o nostalgie fata de atmosfera din casa bunicii, fie pentru ca este o tendinta fireasca aceea de a redescoperi traditiile, este o idee buna sa faci cunostinta cu ele sau sa iti amintesti ca, in copilarie, incepusesi deja sa le descoperi. 

    Iata cateva dintre acestea:

    Tricotatul cu andrele este o activitate pe cat de placuta, pe atat de utila. Odata ce ajungi sa stapanesti tainele andrelelor si sa le folosesti cu dexteritate, esti pregatita sa iti oferi o multime de noutati pentru garderoba. Un nou fular, un sal viu colorat sau chiar un nou pulover pot iesi din mainile tale si le vei purta cu mare mandrie, stiind ca sunt facute chiar de tine. Cauta un curs de tricotat sau chiar o matusa mai in varsta care stie toate secretele acestei activitati si nu vei regreta.

    Din aceeasi categorie face parte si brodatul. O bluza simpla poate deveni o adevarata creatie originala daca o imbogatesti cu motive cusute. Iar un goblen, mandria cea mai mare a doamnelor de altadata, va primi un loc de cinste ca obiect in casa ta, daca va fi realizat chiar de tine.

    Daca ai o fire mai pragmatica si mai activa, atunci gradinaritul poate deveni noua ta pasiune. Daca ai un mic spatiu in care sa te poti desfasura si in care sa plantezi flori sau arbusti, atunci nu mai ezita. Daca inca nu dispui de asa ceva, atunci trebuie sa stii ca in mai multe orase exista spatii de gradinarit pe care le poti inchiria si, apoi, le poti folosi pentru a planta flori sau legume dupa pofta inimii. La sfarsitul fiecarui sezon te vei bucura de roadele muncii tale si vei cauta metode de a deveni si mai priceputa in sezonul urmator.

  • Articole similare