• Tagliatele cu dovleac, nuci și salvie



    Ingrediente:

    500gr paste tagliatele, 
    80 gr nucă, 
    ceapă mică, 
    300 gr dovleac tăiat cubulețe mici,
    150 gr mascarpone, 
    3 linguri de parmezan, 
    1 lingură ulei de măsline, 
    sare, 
    piper, 
    3-4 frunze de salvie.


    Preparare: 

    Se mărunțesc nucile. Ceapa se taie fin și se călește ușor în uleiul de măsline. Adăugăm cubulețele de dovleac, salvia și coacem înăbușit pentru 10 minute, adăugând cate puțină apă. Jumătate din cantitatea de dovleac, mascaponele și parmezanul le dăm prin blender pentru a obține o cremă fină, asezonam cu sare și piper.

     Pastele fierte '' al dente'' le tragem la tigaie împreună cu sosul obținut, cubulețele de dovleac și la sfârșit presărăm nuca.


  • Articole similare