• Cum sa iti mentii sanatatea si frumusetea dintilor




    O dantura ingrijita reprezinta o adevarata carte de vizita pentru orice persoana. In afara de vizitele regulate la stomatolog si igiena indispensabila, iata cum poti sa o intretii astfel incat zambetul tau sa fie mereu perfect:

    In afara de periajul de doua ori pe zi, poti sa introduci in rutina ta un alt obicei foarte sanatos: curatatul cu ajutorul atei dentare. Aceasta reuseste sa curete mai bine spatiile dintre dinti si reduce riscul de a avea impuritati ramase in dantura, care pot dezvolta bacterii si afecta sanatatea dintilor si a gingiilor.

    Foloseste apa de gura. In afara de pasta de dinti si ata dentara, este un alt produs care nu trebuie sa lipseasca de pe etajera ta din baie. Beneficiile sale sunt multiple: reduce cantitatea de acizi din cavitatea bucala, indeparteaza bacteriile care se pot forma in zonele greu accesibile la periaj si remineralizeaza smaltul dintilor.

    Incearca sa reduci continutul de zahar din alimentatie. Daca parintii iti spuneau, in copilarie ca ”bomboanele strica dintii”, sa stii ca aveau dreptate. Si nu doar bomboanele, ci orice aliment care contine zahar iti va afecta smaltul dintilor.

    Bea mai multa apa. Stii deja ca hidratarea este esentiala pentru sanatatea organismului tau, dar trebuie sa fii constienta ca ea este la fel de importanta si pentru dantura. Apa indeparteaza acizii formati in cavitatea bucala in timpul fiecarei mese si ajuta la curatarea danturii intre periaje.

    Mananca fructe si legume crocante. In afara de vitaminele si mineralele pe care acestea ti le ofera in stare naturala, ele ajuta si dintii sa ramana sanatosi. Masticatia este un proces necesar si sanatos pentru sanatatea intregii guri, inclusiv a danturii. Asadar, asigura-te ca in meniul tau de fiecare zi incluzi fructe si legume proaspete si cu o consistenta tare, pe care sa le poti mesteca si, in acest fel, sa iti ajuti dintii sa ramana sanatosi. 

    Este un sfat de care merita sa tii seama si atunci cand vine vorba despre alimentatia copiilor. Obisnuieste-i de la cele mai mici varste sa ”roada” un morcov crud sau un mar proaspat, iar dantura lor se va dezvolta mult mai sanatos.

  • Articole similare