• Top 10 antreuri de toamna cu care sa-ti impresionezi prietenii la petrecere



    Toamna iti ofera la fel de multe ocazii pentru petreceri cu prietenii ca si zilele calde de vara. Petrecerile de Halloween sunt de departe cele mai indragite iar dovleacul este piesa de rezistenta. Insa pentru ca nu poate fi Halloween in fiecare saptamana, cu siguranta sfarsitul de saptamana poate fi un prilej suficient de bun pentru o reintalnire cu prietenii. Si pentru ca toamna inseamna sarbatori ale berii si vinului,  celebrari ale dovleacului, si bunatati la borcan din fructe si legume, iata cu ce va puteti surprinde invitatii :


    Tarte cu dovleac copt si branza feta. Pregatiti-le in format mini, astfel incat sa fie usor de apucat si mancat. Pentru pregatirea lor, puteti folosi un aluat fraged de tarta sau aluat tip foietaj.

    Toast-uri cu zacusca de vinete sau ciuperci. Pentru a arata bine si a fi usor de mancat, fie luati paine de toast pe care prajiti usor si o taiati in triunghiuri, fie folositi felii de bagheta, usor prajite si ele.

    Pregateste nuci condimentate si acestea vor fi hit-ul petrecerii. Amesteca scortisoara, nuscoara, boi, chimion, putin zahar, sare si piper intr-un bol. Amesteca cu un albus de ou si sos picant, adauga nucile pana sunt acoperite bine de sos, apoi coace-le pe hartie de copt intr-o tava, aproximativ 25 de minute.

    Platourile cu mix de branze, asortate cu mezeluri, fructe si seminte vor fi, de asemenea, extrem de apreciate de invitatii vostri. Atunci cand mergeti la cumparaturi, incercati sa bifati cat mai multe feluri : branze cu mucegai, branze olandeze tip gouda, branze italienesti, branze proaspete de capra, branze feta. Pe langa fructe si seminte, puteti aseza pe platouri sau tocatoare de lemn masline, ceapa murata, cornisoni murati, dulceata de smochine, de portocale, de ardei iute.

    Cartofi la cuptor cu sos de branza. Cartofii sunt intotdeauna un fel de mancare pe gustul tuturor. Practic, nu poti da gres cu ei. Iar daca ii insotesti de un sos de branza usor condimentat, poti sa te feliciti de pe acum pentru idee.

    Placinte sau tarte cu mere, pentru ca toamna miroase a mere, gutui si dovleac. Daca nu vrei sa te complici, opteaza pentru aluat de cumparat sau foi de placinta.  



  • Articole similare