• Cum sa ai o terasa pregatita pentru marea relaxare de vara

     


    Zilele acestea de vara, terasele, balcoanele si gradinile au devenit cele mai cautate spatii ale casei. Ce poate fi mai incantator decat cafeaua bauta dimineata pe terasa sau un pahar de vin si vorba buna seara, la sfarsit de program, in relaxarea propriei terase sau gradini? Cu putina investitie si cateva idei bune, acestea pot deveni oazele voastre de liniste si relaxare in timpul verii. Iata cateva idei care te vor ajuta sa-ti transformi terasa in colțul tau de bucurie:

     

    Un colt cu multa natura. Fie ca este vorba despre terasa unei case sau cea a unui apartament de bloc sau penthhouse, scopul este de a transforma acest spatiu intr-unul cat mai proaspat si natural. Plantele te vor ajuta si la reglarea temperaturii, astfel incat sa simti cat mai putin temperaturile toride ale verii. Filodendroni, ficusi cu frunze cat mai ample, palmieri Kentia, acestea sunt genul de plante care au nevoie de foarte putina ingrijire, dar care aduc multa culoare, racoare si aer proaspat terasei voastre.

     

    Elemente de decor colorate.  Poti opta pentru elemente etnice sau pentru combinatii de culori mai pronuntate, astfel incat terasa ta sa devina un loc vesel si placut. Te poti juca cu culorile in ceea ce priveste pernele de pe scaune, canapele sau fotolii, culoarea ghivecelor de flori sau cea a diferitelor obiecte de vesela.

     

    Lumini calde. Terasa de vara este asociata cu confortul si atmosfera relaxata. Pentru perioada serii, iluminatul terasei este foarte important. De aceea, in functie de atmosefera pe care vrei sa o creezi, opteaza pentru lumini difuze, romantice sau pentru un sistem de iluminat cu LED care va da terasei tale o nota moderna. De asemenea, poti opta pentru o instalatie cu beculete pentru o atmosfera magica.

     

    Mizeaza pe relaxare. Fie ca folosesti terasa pentru a citi, pentru a te relaxa sau pentru a te bucura de aer si soare,utileaz-o in asa fel incat sa-ti asigure maximum de confort. Un hamac, un fotoliu suspendat sau un pat Bali vor crea un spatiu de relaxare si confort. Pentru scaune, fotolii sau canapele, asigura-te ca acestea rezista atat la umezeala, cat si la temperaturi inalte. Cele mai indicate materiale in acest caz sunt ratanul, lemnul tratat sau rachita.

  • Articole similare