• Cum sa iti pregatesti casa pentru sezonul cald

     





    Pe masura ce perioada calda a anului isi intra indrepturi, e momentul sa ne pregatim nu doar garderoba sau silueta pentru vara, ci si casa in care locuim. Mici detalii poti contribui la o schimbare spectaculoasa de atmosfera si, in cele din urma, la starea noastra de bine in lunile care urmeaza. Pentru a avea toate cele necesare in aceasta ”operatiune”, te asteptam in magazinele cora, unde vei gasi o multime de produse dedicate casei, Iata si cateva mici ponturi care iti vor fi de folos:

     

    Daca locuiesti la casa, sezonul cald esteideal pentru a finaliza lucrarile de vopsire exterioara, datorita vremii sale uscate. ÃŽn general, cel mai bun moment al anului pentru vopsirea exterioara este intre lunile aprilie si octombrie. Te sfatuim, insa, sa eviti vopsirea tocurilor de usi sau de geamuri in timpul zilelor foarte calduroase, pentru ca vopseaua s-ar putea usca mai repede decat este optim.

     

    Decoreaza interiorul casei in cromatica verii. Daca doresti, poti vopsi un perete sau mai multi in culori solare sau, daca nu ti se pare ca e momentul pentru o interventie atat de consistenta, poti folosi doar accente de culoare. Cateva pernute de canapea de nuante galben stralucitor sau turcoaz pot schimba atmosfera unei intregi incaperi. La fel si in dormitor, asternuturile in culorile verii te vor ajuta sa incepi fiecare zi plina de energie si de optimism.

     

    Daca ai un gratar, este momentul sa ii oferi o curatare in profunzime.  ÃŽn mod ideal, gratarele ar trebui sa fie curatate dupa fiecare utilizare, totusi, se recomanda ca acestea sa fie curatate si in profunzime, ocazional. Daca sunt lasate sa se acumuleze, straturile de alimente vechi, arse si uleiul excesiv ar putea deveni un pericol de incendiu, asa ca este important sa le curatati in mod regulat.

     

    Odata cu ”rotatia” hainelor din dulapul tau, ai grija sa depozitezi si alte obiecte pe care le folosesti doar in timpul sezonului rece: cuverturile groase, plapuma, asternuturile in culori inchise, sau paturile termale. In schimb, scoate la vedere asternuturile subtiri si delicate, care iti vor oferi confort in lunile care urmeaza.

  • Articole similare