• Traditii frumoase de Paste, din jurul lumii

     


    Una dintre cele mai importante sarbatori ale crestinatatii, Pastele este celebrat in foarte multe tari de pe Glob si are traditii interesante in fiecare colt al Lumii. Ne-am gandit ca merita sa le cunosti si poate ca unele dintre ele te vor inspira chiar si pe tine.

     

    ÃŽn Insulele Bermude, oamenii confectioneaza  zmeie de casa in Vinerea Mare. Legenda spune ca traditia a inceput atunci cand un profesor local a avut dificultati in a explica Invierea lui Isus in clasa sa de la scoala duminicala. Pe cale de consecinta, a facut un zmeu pentru a-i ajuta pe copii sa inteleaga conceptul.

     

    ÃŽn zonele din Nord-Vestul Europei, locuitoriii aprind focuri mari numite Focuri de Paste in Duminica si Lunea Pastelui. Au inceput aceasta traditie ca o modalitate de a alunga iarna, dar acum obiceiul reprezinta un mod excelent de a aduce comunitatile impreuna, pentru a se bucura de sarbatoare..

     

    ÃŽn Suedia, copiii se imbraca in vrajitoare de Paste si poarta haine vechi. In mod asemanator cu traditia de Halloween, copiii se plimba prin cartierele lor si suna la portile caselor, dar ofera mici lucrari de arta realizate de ei, in schimbul bomboanelor.

     

    Locuitorii din Haux, Franta, servesc o omleta enorma in Lunea Pastelui. Ei folosesc mai mult de 4.500 de oua si gatesc o omleta care poate hrani mai mult de 1000 de oameni.

     

    Paradele cu bonete de Paste au loc in Australia, Regatul Unit si Statele Unite. Copiii isi pot decora propriile bonete cu urechi de iepuras, gaini, oua, ciocolata sau flori, iar spectacolul este unul vesel si adorabil.

     

    ÃŽnainte de Saptamana Mare, in orasul Antigua din sudul Guatemalei, locuitorii acopera strazile cu covoare colorate, in pregatirea procesiunii din Vinerea Mare. Covoarele lungi sunt realizate din flori, rumegus colorat, fructe, legume si nisip. Fiecare covor este adesea acoperit de scene care sunt importante pentru artistii care le realizeaza, variind de la religie la traditiile mayase si la istoria Guatemalei. Unele dintre aceste covoare pot avea o lungime de pana la o jumatate de mila, iar artistii folosesc sabloane pentru a le asambla rapid, deoarece au un timp foarte limitat pentru a-si crea operele de arta, cu o zi inainte de procesiunea de Vinerea Mare.

  • Articole similare