• Cum alegi mobilierul de gradina!


    Primavara este startul petrecerilor in gradina alaturi de familie si prieteni, al gratarelor sau pur si simplu al unui moment de respiro petrecut in zona de relaxare de la tine din curte. Mesele servite afara intr-o zi insorita sau lancezitul pe canapea cu o carte buna in mana, sunt adevarate cure de energie si buna dispozitie. Pentru toate acestea veti avea insa nevoie de un mobilier de gradina potrivit pentru spatiul pe care il ai la dispozitie.

     

    Inainte de a incepe documentarea in magazine, trebuie sa faci un lucru foarte important, si anume, masurarea spatiului pe care vrei sa instalezi mobilierul de gradina. Eventual, o mica schita cu masuratorile poate fi de mare ajutor. Astfel, vei sti cu exactitate ce va intra si ce nu, precum si ce ajustari ai de facut.

     

    In al doilea rand, indiferent de modelul pe care il vei alege in final, trebuie sa te asiguri ca materialul folosit rezista conditiilor exterioare, in special ploaie si vant. Pentru ca mobilierul de gradina va fi folosit intr-un ritm intens, incearca sa eviti sticla sau materialele care cedeaza usor si orienteaza-te spre lemn, ratan, plastic solid, metal, bambus, rachita.

     

    Atunci cand ajungi in magazin, verifica daca seturile care iti plac si se potrivesc spatiului pe care vrei sa il decorezi sunt prevazute cu perne. In absenta lor, confortul vostru va fi mai mic. De asemenea, pernele ar trebui sa fie prevazute cu huse detasabile, pentru o curatare si utilizare usoara.

     

    Pe langa masa si scaunele de care ai nevoie, gandeste-te sa achizitionezi si piese de mobilier care vor spori relaxarea si confortul : balansoar sau hamac, taburet, sezlong, taburet cu fotoliu inclus. Pe langa acestea, in cazul in care terasa pe care o decorezi nu este prevazuta cu acoperis sau umbrar, va trebui sa te gandesti si la cumpararea unei umbrele de gradina.

     


  • Articole similare