• Cheesecake basc sau un fel de pasca fara aluat

     



    Cheesecake-ul basc este una dintre cele mai cunoscute prajituri cu branza din lume. Are o consistenta extrem de cremoasa iar suprafata este putin arsa, ceea ce ii confera un usor gust de caramel. In cazul in care de acest Paste nu vrei sa te complici cu o reteta de pasca care are aluat, aceasta reteta poate ii poate tine locul intr-un mod fericit. In plus, este extrem de simplu de preparat, singurul secret este temperatura de coacere, care nu trebuie sa depaseasca 100 de grade.

     

    Asadar, pentru ingrediente, suficiente pentru o forma de tort de 24 de cm, veti avea nevoie de:

     

    700 g crema de branza

    200 g zahar

    5 oua

    360 ml smantana pentru frisca

    1 praf de sare

    1 lingurita esenta vanilie

    30 g faina

    50 g amidon din porumb

     

    Inainte de a incepe pregatirea compozitiei, aveti grija ca tava de tort sa fie tapetata cu faina sau prevazuta cu hartie de copt.

     

    Crema de branza se amesteca cu zaharul iar ouale se adauga pe rand, unul cate unul. Se adauga apoi smantana pentru frisca si se mixeaza bine. La final se adauga esenta de vanilie, praful de sare, faina si amidonul. Dupa ce totul este incorporat bine, se toarna compozitia in forma de tort.

     

    Inainte de introducerea tavii in cuptor, acesta se preincalzeste la 180 de grade. Pentru o coacere frumoasa, dedesubtul gratarului pe care asezam tava de tort se pune o tavita cu apa, astfel incat coacerea sa fie cu vapori.

     

    Forma de tort se introduce in cuptorul incalzit, se scade temperatura la 100 de grade si se coace timp de 60 de minute. Dupa 60 de minute, daca crusta nu este maronie, se mai lasa 5-7 minute la 180 de grade, cu coacere doar sus.

     

    Se scoate din forma si se portioneaza doar dupa ce se raceste integral.

     

     

     

     

     

     

     

  • Articole similare