Cheesecake-ul basc este una dintre cele mai cunoscute prajituri
cu branza din lume. Are o consistenta extrem de cremoasa iar suprafata este putin
arsa, ceea ce ii confera un usor gust de caramel. In cazul in care de acest
Paste nu vrei sa te complici cu o reteta de pasca care are aluat, aceasta
reteta poate ii poate tine locul intr-un mod fericit. In plus, este extrem de
simplu de preparat, singurul secret este temperatura de coacere, care nu
trebuie sa depaseasca 100 de grade.
Asadar, pentru ingrediente, suficiente pentru o forma de
tort de 24 de cm, veti avea nevoie de:
700 g crema de branza
200 g zahar
5 oua
360 ml smantana pentru frisca
1 praf de sare
1 lingurita esenta vanilie
30 g faina
50 g amidon din porumb
Inainte de a incepe pregatirea compozitiei, aveti grija
ca tava de tort sa fie tapetata cu faina sau prevazuta cu hartie de copt.
Crema de branza se amesteca cu zaharul iar ouale se
adauga pe rand, unul cate unul. Se adauga apoi smantana pentru frisca si se
mixeaza bine. La final se adauga esenta de vanilie, praful de sare, faina si
amidonul. Dupa ce totul este incorporat bine, se toarna compozitia in forma de
tort.
Inainte de introducerea tavii in cuptor, acesta se
preincalzeste la 180 de grade. Pentru o coacere frumoasa, dedesubtul gratarului
pe care asezam tava de tort se pune o tavita cu apa, astfel incat coacerea sa
fie cu vapori.
Forma de tort se introduce in cuptorul incalzit, se scade
temperatura la 100 de grade si se coace timp de 60 de minute. Dupa 60 de
minute, daca crusta nu este maronie, se mai lasa 5-7 minute la 180 de grade, cu
coacere doar sus.
Se scoate din forma si se portioneaza doar dupa ce se
raceste integral.