• Pastele 2023. Care este lista necesara de cumparaturi

     




    Mai sunt doar cateva zile si credinciosii ortodocsi vor sabatori Pastele sau invierea Domnului. Pentru mesele din familie sau cu prietenii, se fac deja meniuri si planuri de cadouri. Pentru a nu te simti coplesit de perspectiva cumparaturilor in aceste zile aglomerate dinaintea Pastelui, recomandarea noastra este de a te organiza bine si de a face o lista cat mai exacta de cumparaturi, in functie de ceea ce vrei sa gatesti sau sa oferi cadou.

     

    In ceea ce priveste cadourile, in general, de Paste, se ofera oua de ciocola sau iepurasi in ciocolata, langa care mai poti pune ceva simbolic, fie o stica de vin, fie un obiect de decor sau un articol de imbracaminte.

     

    De pe lista de cumparaturi pentru masa de Paste, vedeta trebuie sa fie mielul. Pe cora.ro dar si in  magazinele fizice, gasesti miel in mai multe variante: miel intreg, jumatate de miel, sfert fata de miel, organe de miel, pulpa de miel cu os, spata de miel, cotlet de miel cu os, piept de miel cu os, ceafa de miel cu os.

     

    In cazul in care vrei sa gatesti doar anumite preparate pentru acest Paste si nu toate felurile, la cora gasesti pasca, cozonac si drob pregatite cu dragoste de maini iscusite.

     

    De asemenea, de pe lista ta nu trebuie sa lipseasca branza si verdeturile. Daca ai in vedere o masa de Paste mai festiva, recomandarea noastra este sa pui pe lista icrele. Batute cu ceapa verde si asezate in coji de tarte gata pregatite, icrele pot constitui un aperitiv elegant.

     

    Pentru friptura de miel, cu siguranta de-ai gandit si la o garnitura. Noi iti recomandam pregatirea unei garnituri din cartofi cu marar si usturoi sau a unui stufat cu ceapa si usturoi verde, stevie si spanac proaspat.

     

    Printre pasca si cozonac, iti spui ca ar merge si o prajitura sau un tort. Ei bine, in gama Creme d’Or gasesti cele mai fine si rafinate tarte, torturi si prajituri.

     

    Alaturi de bucatele minunate pe care le-ai pregatit cu drag, nu uita sa asezi o paine buna, framantata de maini dibace. In brutaria cora vei gasi foarte multe tipuri de paine, unele cu maia, altele cu multicereale, specialitati locale sau internationale.

     

    Nu inchide lista pana nu treci bauturile, sucuri, bere sau vin.  

     

  • Articole similare