• Cheesecake - un desert pentru weekenduri dulci

    In weekend, tot ce ne dorim este sa ne relaxam cat mai mult si sa ne bucuram de partea frumoasa si savuroasa a vietii. Un cheesecake i este rasfatul perfect pentru astfel de momente. Iata cum poti sa il prepari:

    Ingrediente

    Pentru umplutura

    200g ciocolata alba de gatit, rupta in bucati mari

    fructe de padure, capsuni, cirese

    300g  crema de branza integrala, la temperatura camerei, cu eventualele lichide din compozitie scurse

    300ml smantana

    1 lingurita suc de lamaie

    1 lingurita extract de vanilie

    Pentru baza

    175g  biscuiti cu ghimbir

    50g  unt nesarat, moale

     

    Preparare:

    Pentru a face umplutura, topiti usor ciocolata alba intr-un vas rezistent la caldura asezat pe o cratita umpluta la un nivel de 4 cm cu apa fiarta. Asigurati-va ca baza vasului nu atinge apa. Odata ce mai raman doar cateva bucati mici de ciocolata netopite, mai amestecati putin, apoi indepartati vasul si asezati-l undeva timp de aproximativ 10 minute, pana cand ciocolata ramane lichida, dar este racita la temperatura camerei.

     

    Pentru a face baza, macinati biscuitii intr-un robot de bucatarie, pana cand aveti aproape numai firimituri. Adaugati untul si procesati din nou in robot, pana cand amestecul incepe sa formeze cocoloase si sa se lipeasca de lama. Daca faceti acest lucru cu mana, puneti biscuitii intr-o punga, zdrobiti-i, apoi topiti untul si amestecati in firimiturile de biscuiti pana cand se leaga bine.

     

    Asezati amestecul de biscuiti si unt intr-o forma de tort de 20cm, lasand o parte sa se prelinga putin pe pereti. Partea din spate a unei linguri este cel mai usor instrument pentru a face acest lucru. Puneti forma de tort in frigider in timp ce continuati cu umplutura pentru cheesecake.

     

    Bateti crema de branza cu o lingura de lemn intr-un castron mare, pana cand este moale. Adaugati usor ciocolata alba racita si topita.

     

    Bateti usor smantana astfel incat sa fie ingrosata, dar varfurile sa nu isi pastreze forma, apoi adaugati-o in amestecul de ciocolata alba. Adaugati sucul de lamaie si extractul de vanilie si amestecati-le in compozitie, apoi turnati amestecul in forma cu blatul de biscuiti. Neteziti pe deasupra, acoperiti forma cu folie alimentara si lasati la frigider peste noapte inainte de servire.

     

    Cand sunteti gata de servire, scoateti prajitura din frigider timp de 10 minute inainte de a o scoate din taava si de a o taia in felii.


  • Articole similare