Tarta de primavara
Tarta de primavara este un alt mod creativ de
a profita de abundenta de verdeturi din aceasta perioada, pentru ca ea reuneste
spanacul, stevia, leurda, ceapa verde si usturoiul verde. Este foarte usor de
pregatit si extrem de savuroasa, iar dupa ce o veti pregati prima data o veti
repeta cu siguranta in fiecare primavara. Iata de ce aveti nevoie:
Ingrediente
1 legatura stevie
1 punga baby spanac
1 legatura leurda
1 legatura ceapa verde
1 legatura usturoi verde
3 oua
2 linguri ulei masline
1
aluat fraged pentru tarte
sare, piper
Preparare
Mai intai de toate pregatiti o forma de tarta
cu diametru de 24 de cm. In general, tavile de tarta nu au nevoie de tapetare
sau de foaie de copt. Prin urmare, asezati aluatul in forma de tarta si taiati
marginile. Asezati peste aluat o foaie de copt si deasupra fasole uscata sau
linguri de metal (o metoda prin care aluatul nu este lasat sa se umfle) si
coaceti-l pentru 10 minute.
Intre timp, pregatiti compozitia. Spalati si
tocati ceapa, usturoiul, stevia, leurda si spanacul. Incingenti intr-o tigaie 2
linguri de ulei de masline si caliti verdeturile. Dupa ce acestea sunt calite,
amestecati-le intr-un bol cu smantana, ouale, branza rasa, sarea si piperul.
Aluatul usor copt se scoate din cuptor si se
aseaza peste el compozitia. Daca v-a mai ramas aluat din taierea marginilor,
puteti realiza un grilaj frumos sau puteti decupa forme pe care sa le asezati
deasupra compozitiei. In cazul acesta, ungeti cu 1 galbenus de ou batut partea
de aluat de deasupra si marginile.
Coaceti tarta la 180 de grade timp de 30-40 de
minute sau pana cand tarta este rumenita.