• De ce este bine sa mancam peste

     



    Daca tinem post, ne putem bucura de el in zilele cu dezlegare la peste. Daca nu urmam aceasta traditie religioasa, il putem integra permanent in meniul nostru, inclusiv in aceasta perioada. Oricare ar fi categoria din care facem parte, pestele este mereu o alegere excelenta pentru alimentatie, din foarte multe motive, cele mai important fiind reprezentat de beneficiile pe care le aduce sanatatii noastre. Iata doar cateva dintre acestea:

     

    Consumul de peste este o sursa importanta de acizi grasi omega-3. Acesti nutrienti esentiali ne mentin creierul si inima intr-o stare buna de sanatate. Doi dintre cei mai benefici acizi grasi omega-3 pot fi gasiti in peste: EPA (acidul eicosapentaenoic) si DHA (acidul docosahexaenoic). Corpul nostru nu produce acizi grasi omega-3, asa ca trebuie sa ii asimilam  prin alimentele pe care le consumam. Acizii grasi omega-3 se gasesc in orice fel de peste, dar in cantitatile cele mai mari se afla in peste gras. Cele mai bune alegeri, din acest punct de vedere, sunt somonul, pastravul, sardinele, heringul, macroul conservat, tonul usor conservat si stridiile.

     

    Trebuie sa stii si cele mai importante beneficii produse de acizii grasi omega-3: acestia ajuta la mentinerea unei inimi sanatoase prin scaderea tensiunii arteriale si reducerea riscului de moarte subita, atac de cord, ritm cardiac anormal si accidente vasculare cerebrale.

     

    In afara de continutul bogat in acizi grasi omega-3, din punct de vedere nutritional, pestele are si numeroase alte calitati. Acest aliment este considerat de medici o proteina de inalta calitate, cu continut scazut de grasimi. El contine vitamine precum D si B2 (riboflavina), dar este bogat si in calciu si fosfor si o sursa excelenta de minerale, cum ar fi fier, zinc, iod, magneziu si potasiu. Asociatia Americana a Inimii recomanda consumul de peste de cel putin doua ori pe saptamana, ca parte a unei diete sanatoase.

     

    In magazinele cora, te asteptam cu o varietate mare de peste si produse din peste, de cea mai buna calitate, din care poti alege exact ce ai nevoie pentru a te bucura din plin de beneficiile acestui aliment minunat.

  • Articole similare