• Cum sa organizezi o vanatoare de oua pentru copiii mari si mici din familie


    Vanatoarea de oua in ziua Pastelui este o traditie specifica spatiului european vestic, insa frumusetea acesteia a facut sa fie adoptata si in alte spatii. Bineinteles, cei mai fericiti sunt de fiecare data copiii, care au o activitate antrenanta pentru prima parte a zilei de Paste. Indiferent de locul unde este organizata – parc, padure sau gradina – vanatoarea de oua trebuie sa indeplineasca cateva criterii pentru a fi un succes. Iata cateva dintre acestea:

     

    Ouale ascunse trebuie sa fie o combinatie intre oua de ciocolata, oua vopsite si oua de jucarie. In felul acesta, cu fiecare ou descoperit, copiii vor avea o surpriza, ceea ce va starni multe chiote de veselie.

     

    Vanatoarea trebuie sa fie antrenanta. Una dintre metodele prin care puteti face ca vanatoarea de oua sa fie provocatoare pentru copii este de a distribui un cod de culoare pentru fiecare copil participant. Astfel, fiecare copil va trebui sa descopere doar ouale care au culoarea repartizata.

     

    Un alt mod prin care vanatoarea de oua poate deveni mai palpitanta este ca in fiecare ou gasit copiii sa gaseasca o provocare dar si o recompensa. Astfel, puteti atasa un mic biletel de fiecare ou ascuns care sa aiba diferite cereri: sari coarda de zeci ori, fa zece genoflexiuni, alearga o tura de gradina, etc

     

    Vanatoarea trebuie sa fie creativa. Pentru a stimula si mai mult atentia si entuziasmul copiilor, vanatoarea de oua poate lua forma unei vanatori de comori pe baza de indicii. Astfel, fiecare copil va primi o lista de indicii, fie scrise, fie desenate, in functie de varsta. Pe baza lor, copiii vor ghici locurile in care sunt ascunse ouale.

     

     

     

     

     

     

  • Articole similare