• Adevarul despre caini si pisici: Cele mai importante lucruri care le deosebesc


    Cand vine vorba despre caini si pisici, multi oameni indragesc ambele specii de animalute, insa au, totusi, una preferata. Unii sunt cuceriti de independenta pisicilor, in timp ce altii prefera loialitatea cainilor. Unii adora joaca si plimbarea alaturi de un golden retriever sau un bulldog francez, iar altii ar petrece ore intregi ascultand cum toarce multumita o norvegiana de padure sau un pisoi british shorthair. Desigur, la fel de adorabile sunt si animalutele care nu fac parte dintr-o rasa anume si nu au un pedigree, si merita, de asemenea, toata dragostea si atentia noastra.

    Indiferent daca prietenul tau cu patru labute este un caine sau o pisica, in magazinele cora vei gasi hrana de cea mai buna calitate pentru el. In perioada 5-18 ianuarie, te asteptam si cu o promotie speciala: preturi reduse la hrana umeda Friskies pentru pisici, dar si la hrana completa Winny pentru caini.

    Daca te-ai intrebat, vreodata, care sunt lucrurile cele mai importante care deosebesc cainii de pisici, iata cateva dintre acestea:

    Cainii sunt o specie mai sociala

    Cainii au evoluat dintr-o specie sociala si astfel beneficiaza adesea de o forma de companie. Pisicile au evoluat dintr-o specie solitara si, prin urmare, nu au nevoie de alte pisici pentru a le fi prietene. De fapt, pisicile pot deveni adesea stresate atunci cand sunt obligate sa traiasca una cu alta, cu exceptia cazului in care au o legatura puternica.

    Pisicile se bazeaza mai mult pe miros pentru comunicare

    Deoarece sunt o specie sociala, cainii se bazeaza foarte mult pe limbajul corpului si pe semnele faciale pentru a comunica intre ei. Deoarece pisicile sunt mai solitare, se bazeaza mai mult pe miros pentru comunicarea cu alte pisici. Glandele parfumate din jurul guriii si de pe labute le ajuta sa realizeze acest lucru.

    Pisicile sunt mai bune la vanatoare

    Chiar daca cainii au evoluat dintr-o specie care era capabila sa vaneze in haite, ei nu si-au pastrat comportamentul de vanatoare precum pisicile. Pisicile trebuie sa fie capabile sa-si exprime instinctele de vanatoare, deoarece astfel organismul lor elibereaza hormoni ai fericirii in creier. Asadar, este important ca pisica ta sa aiba ocazia sa aiba jucarii pe care sa le urmareasca si sa se arunce asupra lor.

  • Articole similare