• Ce trebuie sa stii inainte de primele lectii de schi

     

    Este exact perioada cea mai potrivita sa iei primele lectii de schi, in cazul in care nu ai mai incercat, pana acum, acest minunat sport de iarna. In afara de faptul ca iti ofera adrenalina si accesul la peisaje spectaculoase, schiul este o excelenta activitate cardio, foarte benefica pentru sanatatea ta. Inainte de a intra pentru prima oara pe partie, iata cateva sfaturi de la profesionisti:

     

    1. ÃŽnainte de a plecat spre statiunea montana, impacheaza haine calduroase si impermeabile Este foarte important sa porti imbracaminte groasa si impermeabila (pantaloni si o geaca), precum si straturi de baza termice si sosete de lana. Aceste piese vestimentare te vor feri de apa si de zapada, iar stratul termic va elimina transpiratia si te va ajuta sa iti mentii temperatura corporala in parametri optimi.

     

    1. Este obligatoriu sa portii ochelari de protectie si casca si ai toate motivele sa respecti aceasta regula. Nu doar pentru ca ai nevoie de echipament adecvat, ci si pentru ca prioritatile tale absolute trebuie sa fie  siguranta si protectia. Ochelarii te vor feri de zapada care iti poate intra in ochi, o problema foarte reala atunci cand ninge  sau cand este suflata zapada artificiala pe partie. ÃŽn plus, multe seturi de ochelari de schi sunt si rezistente la razele ultraviolete, protejandu-ti ochii de efectele nocive ale soarelui.

     

    1. Alegeti o statiune de schi prietenoasa cu incepatorii Chiar daca majoritatea statiunilor de schi au si optiuni pentru incepatori, nu toate ofera aceleasi faclitati celor care abia acum descopera schiul. Exista o multime de caracteristici specifice ale unei statiuni de schi care pot contribui la un mediu bun de invatare pentru schiorii mai putin experimentati. O astfel de statiune de schi va avea cel putin urmatoarele caracteristici: acces la servicii de inchiriere de echipamente, lectii de schi (de grup sau private), precum si trasee speciale pentru incepatori.

     

    1. ÃŽnchiriaza-ti echipamentul. S-ar putea sa ai tentatia de a investi inca de la inceput in propriile schiuri si clapari, dar iti recomandam sa amani aceste achizitii pana cand veti obtine ceva experienta. Nu numai ca transportul echipamentului de schi este incredibil de dificil, dar este si foarte scump.
  • Articole similare