• Tort cu clementine si migdale

     


    Chiar daca sarbatorile de iarna au trecut, ce-ar fi sa mai prelungesti un pic rasfatul? Aceasta reteta de tort cu clementine si migdale este exact ce trebuie pentru un weekend delicios in familie. Iata reteta:

     

    Ingrediente

    2 clementine mari (aproximativ 200g), curatate

    4 oua mari

    1 lamaie mare, doar coaja

    160 g  zahar tos auriu

    100 ml ulei de masline

    175 g migdale macinate (gasesti in magazinele cora)

    2 linguri praf de copt

    Pentru sirop

    15 g zahar tos

    1 lamaie mare, numai sucul

    Pentru servire

    zahar pudra sau tos, pentru pudrat

    250 ml  frisca (optional)

    2–3 portocale, segmentate

     

    Preparare

     

    Puneti clementinele intr-o cratita si acoperiti cu apa. Aduceti la fierbere si fierbeti usor timp de 20-30 de minute pana se inmoaie. Scoateti si lasati deoparte pana devin calduta. Taiati clementinele in jumatate si aruncati samburii.

    Puneti clementinele, intr-un robot de bucatarie si amestecati pana obtineti o pasta.

    Preincalziti cuptorul la 180C/160C, ungeti o forma de tort cu diametrul de 20 cm si tapetati fundul cu hartie de copt.

    Bateti ouale, coaja de lamaie si zaharul tos intr-un castron. Adaugati uleiul de masline si bateti pana cand compozitia este omogena. Se adauga pasta de clementine, apoi si migdalele macinate si praful de copt.

    Turnati amestecul in tava si coaceti timp de 50 de minute sau pana cand creste bine si devine auriu. Blatul ar trebui sa se fi micsorat usor din lateral si sa fie elastic la atingere. Se lasa la racit in tava pe un gratar.

    Între timp, pentru a face siropul, incalziti zaharul si sucul de lamaie intr-o tigaie la foc mic pana cand zaharul s-a dizolvat. Faceti o multime de gauri mici peste toata suprafata blatului, cu o scobitoare  si turnati pe deasupra lor siropul de lamaie. Lasati blatul sa se raceasca complet in tava, il asezati pe un platou de servire, pudrati cu zahar pudra si serviti cu frisca si bucatele de portocale.

  • Articole similare