• Cum sa ai grija de prietenii tai necuvantatori

     


    Prezenta unui animalut in viata noastra aduce cu sine numai lucruri bune: iubire neconditionata, loialitate, momente minunate de joaca si de veselie. Ea vine, insa, la pachet si cu responsabilitatea. Din momentul in care ne asumam compania unui prieten necuvantator, grija de a-i oferi tot ceea ce are nevoie devine o prioritate. Intelegem perfect acest lucru si il sustinem, motiv pentru care ti-am pregatit un catalog intreg dedicat animalelor de companie. Indiferent daca ai un caine, o pisica, o pasare sau un rozator, vei gasi aici cele mai bune variante de hrana si de ingrijire, la preturi extrem de atractive. Iata, insa, si niste principii generale despre ce ar trebui sa insemne grija pentru fiinta necuvantatoare care face parte din viata ta:

    Primul element de care trebuie sa te preocupi este alimentatia adecvata. Cu toate ca in Romania exista, inca, de multe ori mentalitatea potrivit careia animalutele pot fi hranite cu resturi de la masa noastra, aceasta nu este deloc cea mai sanatoasa abordare. Indiferent despre ce fel de animal vorbim, acesta are propriile nevoi nutritionale, care nu sunt aceleasi ca ale oamenilor. Mai mult, anumite alimente, de exemplu usturoiul sau sarea pot crea probleme majore de sanatate. In catalogul cora, vei gasi variante adecvate pentru hrana cainilor, a pisicilor, dar si a celorlalte tipuri de animalute de companie. Toate au fost special concepute pentru speciile carora le sunt destinate, asadar prietenul tau se va bucura nu doar de gustul lor, ci si de efectele pozitive asupra sanatatii sale.

    Un alt lucru important este hidratarea. Majoritatea prietenilor necuvantatori au nevoie de acces permanent la apa proaspata, asadar nu uita de acest aspect si asigura-te in fiecare zi ca are la dispozitie sursa de hidratare.

    Animalele de companie necesita, de asemenea, vizite la medic si obiceiuri sanatoase.

    Pentru a te asigura ca prietenul tau este intr-o stare buna de sanatate, ar trebui sa il duci la un medic veterinar local de incredere pentru controale de sanatate cel putin o data pe an. Este esential sa tii pasul cu schema de vaccinare recomandata animalului tau de companie Dintii curati si gingiile sanatoase joaca, de asemenea, un rol important in sanatatea prietenului tau.

  • Articole similare