Iarna, avem nevoie de o cantitate cat mai mare de vitamine si de minerale, pentru a ne mentine organismul la cei mai buni parametri, Aceasta reteta de supa de legume te va ajuta sa ii oferi corpului tau o doza excelenta de nutrienti sanatosi:
Ingrediente
Pentru baza supei:
2 linguri ulei de masline sau de floarea soarelui sau 30
g unt
1 ceapa, curatata si tocata
1 catel de usturoi, curatat si tocat
Pentru aromatizare
1 legatura de plante aromatice
si/sau 1-2 ardei iute rosu proaspat, fara
saminte si tocat
sau 1 lingurita de pasta de curry sau pudra de curry sau alte
condimente, de exemplu chimen, seminte de fenicul, scortisoara etc
Ingredientele principale:
1 cartof, curatat si taiat in bucati
500g legume, alese dupa preferinta si tocate grosier
Pentru lichid
1-1,5 litri supa clara de legume sau de pui
sare
piper negru proaspat macinat
ÃŽncinge usor uleiul sau untul intr-o cratita mare, apoi adauga ingredientele de baza, plantele aromatice si ingredientele principale. Amesteca pentru ca untul sau uleiul sa ajunga la toate legumele, apoi lasa-le la inabusit foarte usor, timp de 10-15 minute.
Adauga supa clara de legume sau de pui, pastrand 150-200 ml pentru subtiere (daca va fi necesar) si asezoneaza cu sare si piper negru proaspat macinat. Adu la fierbere, apoi lasa la fiert la foc mici timp de aproximativ 20 de minute, pana cand toate legumele sunt fragede.
Daca este nevoie, dilueaza compozitia cu supa
clara rezervata si verifica daca este condimentata dupa gustul tau.