• O reteta rapida si lejera :Tiramisu

     



    Fie ca este vara sau iarna, tiramisu este acel gen de dulce care se potriveste cu orice ocazie si care este indragit de toata lumea, de la mic la mare. Noi iti recomandam astazi o reteta de tiramisu clasic. In cazul in care vreti sa serviti aceasta prajitura si copiilor mai mici, luati in considerare insiroparea piscoturilor cu lapte si cacao in loc de espresso si nu adaugati liqueur sau vin Marsala.

     

    Ingrediente

    350 ml cafea preparata (rece)

    50 ml Amaretto sau cognac

    25 piscoturi

    3 galbenusuri

    100 g zahar

    350 g mascarpone

    30 ml vin Marsala, rom sau liqueur

    1 plic zahar vanilar sau 1 lg extract de vanilie

    250 ml frisca lichida rece

    30 g cacao pentru pudrat

     

    Pentru crema, incepem cu pregatirea termica a galbenusurilor la bain marin. Acestea se amesteca cu zaharul intr-un castron care se aseaza la bain marin. Acestea se amesteca cu telul pana cand devin pufoase si deschise la culoare. Urmatorul pas este de a le lua de la bain marin si de a le mixa pana cand isi dubleaza volumul si se obtine o spuma usoara. Peste aceasta spuma de galbenusuri se adauga vanilia sau zaharul vanilat, crema de mascarpone si vinul Marsala. Se incorporeaza bine pana se obine cu crema. Separat, se bate frisca lichida pana se obtine o spuma densa care se incorporeaza la sfarsit in crema de mascarpone si ou.

     

    Pentru montat, piscoturile se trec rapid, doar pe o parte,  prin amestecul de cafea si amaretto si se aseaza intr-o tava. Dupa ce a fost asezat primul strat de piscoturi, se toarna peste el jumatate din crema obtinuta. Se niveleaza cu ajutorul unei spatule si se continua cu al doilea strat de piscoturi trecute prin cafea. Restul de crema se poate pune simplu cu o spatula sau, mai pretentios, cu ajutorul unui dui. Tiramisu va sta la frigider pentru cateva ore sau, preferabil, peste noapte. Recomandarea noastra este de a cerne cacao inainte de servire pentru un aspect proaspat. 

     

     

     

  • Articole similare