• Recucerește-ți corpul după sărbători!




    Sărbătorile de iarnă au trecut și au lăsat în urmă câteva kilograme în plus și senzația de vinovăție că te-ai lăsat pradă poftelor culinare? Nu e niciun motiv de îngrijorare, o dietă echilibrată și o rutină de mișcare, respectată a la longue, te ajută să îți restabilești echilibrul.

    Am consultat opiniile mai multor specialiști și îți lăsăm aici cele mai importante sfaturi pentru a reveni în formă.

    În primul rând nu te învinovăți că ai mâncat prea mult, ci amintește-ți cu plăcere momentele agreabile petrecute cu cei dragi în jurul meselor îmbelșugate. Odată depășit acest moment, pleci la drum cu un psihic relaxat, pregătit să intre într-un nou mindset, acela al unei rutine alimentare riguroase.

    Legume + fructe = LOVE

    Primul pas este să dai la o parte mâncărurile grele. Dacă ți-au rămas sarmale, de pildă, donează-le sau pune-le la congelator, le poți recupera mai târziu. Schimbă salata boeuf cu o salată verde! Strecoară din nou avocado-ul printre favorite pentru că este versatil și face minuni pentru sănătate. Îl poți prepara simplu, ca salată, tăiat felii sau cubulețe, însoțit de ceapă verde, roșii cherry, ridichii și un dressing ușor, din ulei de măsline și suc de lămâie.

    Fă puțină curățenie în frigider și renunță la carnea grasă, la mezeluri și brânzeturi. Alege în schimb carnea slabă, peștele, fructele de mare. Mazărea, fasolea, cartofii dulci sunt bineveniți la masa de prânz.

    Supele și ciorbele sunt mereu o alegere sigură, așa că nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic. O supă de linte, de exemplu, este delicioasă și ușor de preparat. În plus, lintea este

    benefică sănătății, datorită consumului ridicat de antioxidanți. Daphne Oz, fiica renumitului cardiolog Mehmet Oz, are o rețetă miunată, pe care am testat-o și noi și v-o lăsăm aici pentru inspirație.

    Uită de dulciuri! Nici nu e greu pentru că probabil te-ai săturat de atâta ciocolată, tort, cozonac. Înlocuiește-le cu o porție zilnică de fructe – kiwi, portocale, mandarine.

    Apa, vedetă

    Nu spune nu unui pahar cu apă sau 2, 3... Hidratarea este esențială, astfel se drenează toxinele și se stimulează tranzitul intestinal. Specialiștii sunt de acord că este ideal să bei 1,5 – 2 litri de apă zilnic. Alcoolul trebuie eliminat, inclusiv vinul.

    Pandemia ne ține departe de sălile de gimnastică și de piscină, dar ne rămân plimbările zilnice și de ce nu exercițiile fizice de acasă. Cel puțin o jumătate de oră de activitate moderată sau intensă face minuni, așa că organizează-ți agenda astfel încât să atingi acest obiectiv.

    Așadar lucrurile se rezolvă cu puțină rigurozitate și un calendar bine stabilit. Nu trebuie să-ți pui pofta-n cui pentru că ai atâtea bunătăți pe care le poți consuma în continuare, astfel încât regimul post-sărbători să nu ți se pară un calvar.

  • Articole similare