• 4 destinatii unde iti poti petrece vacanta de vara in siguranta

    Anul acesta vine cu mai putina libertate in alegerea destinatiei de vacanta. In foarte multe tari explozia de cazuri de coronavirus este inca foarte mare, altele au introdus restrictii dure pentru cetatenii romani iar deasupra oricarei alegeri foarte indepartate planeaza riscul de a circula in spatii inchise alaturi de prea multi oameni. Cu toate acestea, iti poti planifica in continuare o vacanta relaxanta si memorabila in vecinatatea Romaniei, cu masina personala, astfel incat sa eviti riscul calatoriilor cu avionul. Dincolo de proximitate si calatoria cu masina personala, mai exista si un al treilea criteriu pe care il poti aplica: destinatii mai putin cunoscute sau populare si, prin urmare, cu risc scazut de aglomeratie.

     

    O astfel de destinatie este plaja din Krapets, Bulgaria. La 20 de km de Vama Veche, plaja Krapets si-a pastrat inca o doza buna de salbaticie si liniste pe care nu o mai gasesti aproape nicaieri pe litoralul romanesc. Optiunile de cazare sunt la pensiuni in sat, in camping cu cortul sau cu cortul pe plaja. Chiar daca oferta de cazare nu este impresionanta, conditiile sunt decente, preturile la jumatate sau mai putin decat in Vama Veche iar bucuria de a te putea relaxa pe o plaja salbatica si linistita este de neegalat. In ceea ce priveste mancarea, in Krapets ai 4-5 optiuni de taverne-restaurant, unde mancarea este buna si, din nou, la preturi decente. Iar daca vii cu cortul si-ti aduci de mancare cu tine, atunci clar diversitatea mancarii nu va fi o problema.

     

    Tyulenovo, Bulgaria. Daca pleci din Bucuresti, in 3-4 ore poti ajunge la Tyulenovo. Peisajul este fermecator, marea intalnindu-se aici cu stancile inalte. Zona este cunoscuta in special printre amatorii de sporturi extreme : scuba diving, snorkeling, cliff jumping. In Tyulenovo nu mergi pentru plaja pentru ca nu vei intalni plaja cu nisip, doar plaja cu pietris, insa peisajele sunt fermecatoare.

     

    Veliko Tarnovo. Situat la doar 180 de km de Bucuresti, Veliko Tarnovo, supranumit orasul tarilor, fosta capitala a Bulgariei, te va fermeca cu stradutele sale asezate pe dealuri, nenumaratele scari de urcat si coborat, case in stil otoman si bulgar, colorate si asezate intr-o dezordine cuceritoare. Nu rata cetatea Tsarevets, bucura-te de aleile pietruite si de mancarea buna !

     

    Salonic, Grecia. Chiar daca farmecul insulelor grecesti nu poate fi egalat de nimic, pentru acest an mai special poti opta pentru zona continentala a Greciei. Salonicul, al doilea oras ca marime din Grecia, este orasul intelectualilor, creativilor, boemilor. Un oras care imbina trecutul imperiului roman, bizantin si otoman, peste care a asezat tentinde moderne si europene. Este un oras chic, cuceritor cu multe zone de vizitat, cu baruri, restaurante si zona de promenada impresionante.

     

  • Articole similare