• 4 plante care vor creste usor pe balcon



    Pentru ca vara s-a instalat pe deplin si timpul vostru petrcut pe balcon va fi din ce in ce mai consistent, este timpul sa va ocupati de plantele care va vor da multa stare de bine. Daca sunteti incepatori in ale gradinaritului de balcon, tineti cont de urmatorul sfat: apa se distribuie proportional cu marimea plantei. Plantele mari au nevoie de mai multa apa, plantele mici de mai putin apa. Si, indiferent de marime, pentru a supravietui este mai bine cu mai putina apa decat cu prea multa apa. Ca si plantele de interior, cele din balcon au nevoie sa fie curatate, taiate si fertilizate din cand in cand. Pentru incepatori, iata 4 plante cu care va puteti decora balconul vara aceasta si care sunt usor de ingrijit:

     

    Hortensia.  Prefera locurile insorite, insa nu se supara foarta tare nici daca o tineti la umbra sau intr-un loc cu mai mult vant. Cantitatea de apa trebuie sa fie moderata iar aplicarea de fertilizatori nu poate incepe mai devreme de 2 luni de la plantare. Hortensiile au inflorescente spectaculoase si odata ce planta va incepe sa se dezvolte va veti bucura de ea mult timp.

     

    Lavanda Dwarf sau pitică – Este o planta din familia lavandei, florile miros incantator si este perfecta pentru balcon. Dupa ce planta devine stufoasa, se recomanda tunderea ei. Nu necesita ingrijire deosebita, de aceea este important sa nu exagerati cu apa.

     

    Ierburile aromatice – Cimbru, cimbrisor, busuioc, tarhon, patrunjel cret, salvie sunt doar cateva dintre ierburile pe care le puteti planta la voi in balcon. Alegeti ghivece dreptunghiulare, din ceramica sau metal si veti avea toata vara condimentele perfecte pentru salate, mancaruri si bauturi racoritoare.

     

    Arbusti fructiferi si fructe de padure – Lamai, portocali, smochin sau maslin, toate sunt plante care cresc foarte bine si pe balcon. In plus, va vor aduce enorm de multa satisfactie atunci cand vor lega fructe. Temperatura din balcon este una mai ridicata dar si usor umeda, o replica practic a conditiilor mediteraneene. De asemenea, desi atipic, puteti creste fructe de padure de tipul coacaze, afine, zmeura sau capsuni. Pentru capsuni si zmeura, exista varianta agatatoare, ceea ce inseamna ca le puteti dirija spre suporturi special amenajate pe balcon.


  • Articole similare