• 6 secrete pentru cele mai bune paste



    Cui nu-i plac pastele? Din Europa si pana in America, din Asia si pana in Australia, pastele sunt felul de mancare cu una din cele mai mari expuneri globale. Dincolo de faptul ca le intalnesti in orice restaurant cu meniu international din lume, acestea sunt usor de facut acasa si salveaza orice pranz sau cina. Exista insa si cateva trucuri care te pot ajuta sa faci paste delicioase, ca cele ale unui mare chef. Iata cateva dintre acestea :


    ·         Daca pana acum ai adaugat ulei in apa in care fierbeai pastele, acest lucru nu trebuie sa-l mai faci. Motivul tine de faptul ca uleiul adaugat in apa va impiedica pastele sa se imbibe cu sos. Pentru a nu se mai lipi, este suficient sa cumparati paste de calitate superioara, din grau dur.


    ·         Adaugati in mod generos sare in apa. De asemenea, asigurati-va ca vasul in care fierbeti pastele este suficient de incapator.


    ·         Odata ce ati adaugat pastele in apa care fierbe, amestecati bine de cateva ori. Nu trebuie sa amestecati pe tot parcursul procesului de fierbere, insa amestecarea la intervale scurte va ajuta pastele sa nu se lipeasca intre ele.


    ·         Nu fierbeti pastele pana la capat. Consistenta ideala este al dente, adica pastele trebuie sa-si pastreze o usoara duritate in centru. Foarte multe marci de paste au inscris timpul de fierbere pe cutie. Cu toate acestea, de multe ori, acest timp recomandat este pentru fieberea completa. De aceea, in functie de marca, incercati pastele inainte de a ajuge la timpul recomandat pe cutie. In acest caz, al dente poate fi cu 1 pana la 2 minute mai repede decat timpul recomandat.


    ·         Salvati putina zeama dupa ce ati scurs pastele si adaugati-o in sosul final! Zeama in care au fiert pastele este plina de amidon iar acesta va contribui la ingrosarea sosului si la aderenta pastelor.


    ·         După ce aÈ›i scurs pastele, le puteÈ›i adăuga în sos unde le mai puteÈ›i firbe 1-2 minute. Această perioadă de fierbere nu le va înmuia, ci le va menÈ›ine al dente, dându-le un extra flavour de la fierberea în sos.

     


  • Articole similare