Cui nu-i plac pastele? Din
Europa si pana in America, din Asia si pana in Australia, pastele sunt felul de
mancare cu una din cele mai mari expuneri globale. Dincolo de faptul ca le
intalnesti in orice restaurant cu meniu international din lume, acestea sunt
usor de facut acasa si salveaza orice pranz sau cina. Exista insa si cateva
trucuri care te pot ajuta sa faci paste delicioase, ca cele ale unui mare chef.
Iata cateva dintre acestea :
·
Daca
pana acum ai adaugat ulei in apa in care fierbeai pastele, acest lucru nu
trebuie sa-l mai faci. Motivul tine de faptul ca uleiul adaugat in apa va
impiedica pastele sa se imbibe cu sos. Pentru a nu se mai lipi, este suficient
sa cumparati paste de calitate superioara, din grau dur.
·
Adaugati in mod generos sare in
apa. De asemenea,
asigurati-va ca vasul in care fierbeti pastele este suficient de incapator.
·
Odata
ce ati adaugat pastele in apa care fierbe, amestecati bine de cateva ori. Nu trebuie
sa amestecati pe tot parcursul procesului de fierbere, insa amestecarea la
intervale scurte va ajuta pastele sa nu se lipeasca intre ele.
·
Nu
fierbeti pastele pana la capat. Consistenta ideala este al dente, adica
pastele trebuie sa-si pastreze o usoara duritate in centru. Foarte multe marci
de paste au inscris timpul de fierbere pe cutie. Cu toate acestea, de multe
ori, acest timp recomandat este pentru fieberea completa. De aceea, in functie
de marca, incercati pastele inainte de a ajuge la timpul recomandat pe cutie.
In acest caz, al dente poate fi cu 1 pana la 2 minute mai repede decat
timpul recomandat.
·
Salvati
putina zeama dupa ce ati scurs pastele si adaugati-o in sosul final! Zeama in
care au fiert pastele este plina de amidon iar acesta va contribui la
ingrosarea sosului si la aderenta pastelor.
·
După ce ați scurs pastele, le puteți adăuga
în sos unde le mai puteți firbe 1-2 minute. Această perioadă de fierbere nu le
va înmuia, ci le va menține al dente, dându-le un extra flavour de la fierberea
în sos.