• Cum sa prepari o salata cu adevarat spectaculoasa


    In mijlocul verii, o salata delicioasa reprezinta un fel de mancare ideal. Este usoara, racoritoare, iar vitaminele si mineralele ti le ofera reprezinta o adevarata comoara pentru organismul tau. Tocmai de aceea, salata merita mai multa atentie decat ii oferim, poate, in mod obisnuit. Indiferent daca o folosim ca ”accesoriu” la alte preparate sau reprezinta un fel de sine statator, exista cateva ponturi care te vor ajuta sa pregatesti o salata cu adevarat spectaculoasa.

     

    Un element esential de care trebuie sa tii cont este dressingul, adica acel sos care leaga toata compozitia si da savoare salatei. Daca preferi varianta clasica de sos vinaigrette, atunci trebuie sa stii ca proportia ideala este de o parte ulei la trei parti de otet. Desigur, o poti ajusta, in functie de preferintele tale. Insa, pentru o salata memorabila, nu ezita sa imbogatesti dressingul cu alte arome pe care le apreciezi. Poti alege sa adaugi mustar, miere sau alte condimente care iti plac.

     

    Aromatizeaza si plantele pe care le folosesti, nu doar sosul. Indiferent daca vei include salata verde, spanac, ruccola sau alte plante, presara si pe ele putina sare si piper.

    Foloseste plantele aromatice dupa bunul tau plac. Daca ai la indemana menta proaspata, adaug-o in combinatia de branza feta cu masline. In cazul in care busuiocul este pe placul tau, acesta va oferi un gust deosebit alaturi de mozzarella si tomate.

     

    Nu-ti opri imaginatia si experimenteaza de cate ori ai ocazia. Daca salata ta ti se pare prea simpla, imbogateste-o cu seminte, miez de nucă sau crutoane, care nu doar ca vor crea un gust mai sofsticat, ci vor alcatui o consistenta speciala intregului preparat.

     

    In cazul in care salata reprezinta singurul fel pe care il consumi la o masa, atunci fa-o cat mai hranitoare. Cateva bucati de avocado, de somon afumat sau de branza o vor ajuta sa devina mai satioasa, astfel incat sa iti ofere toate elementele nutritive de care ai nevoie pana la urmatoarea masa a zilei.


  • Articole similare