• Cum poti folosi fructele si legumele pentru o piele frumoasa vara



    Fructele si legumele verii pe langa faptul ca sunt foarte gustoase si ne ajuta la hidratare, unele dintre ele au si rolul de a ne face pielea si parul stralucitor. Insa acest lucru se intampla doar daca acestea sunt introduse in dieta noastra, nu doar aplicate pe piele sau par sub forma de masti.

     

    Pepenele. Un lucru mai putin cunoscut despre pepenele verde este ca nu doar pulpa este benefica pentru organism, ci si semintele. Pepenele are antioxidanti care ne ajuta in lupta cu semnele imbratranirii, facand pielea sa arate mai tanara si mai ferma. Mai mult, semintele pepenelui contin grasimi nesaturate, precum acidul linoleic, care ne mentin pielea elastica si proaspata.

     

    Pepenele galben. Pepenele galben este folosi peste tot in lume in industria cosmetica. Acesta ajuta la revitalizarea pielii si este in special recomandat persoanelor cu ten uscat si sensibil. Sucul de pepene galben, in combinatie cu cel de morcov si portocala, are efect revitalizant.

     

    Fructele de padure. Cunoscute pentru concentratia mare de antioxidanti, fructele de padure sunt bune atat pentru dieta zilnica cat si pentru utilizarea in scopuri cosmetice. Pentru tenul gras puteti recurge la o masca din doua linguri de zmeura, trei linguri de fragi si o lingura de iaurt. Pasati si amestecati bine, apoi aplicati pe fata timp de 15 minute. Clatiti cu apa calda si repetati macar o data pe saptamana. In felul acesta, pielea nu va mai avea aspect gras si isi va recapata stralucirea.

     

    Caisele. In cazul in care nu stiati, caisele, prin vitaminele A, B si C pe care le contin, contribuie la reducerea ridurilor. Din 4-5 caise coapte puteti face o masca pentru fata si gat. Acestea se amesteca cu o lingura de smantana si se lasa sa actioneze timp de 20 de minute, apoi fata se clateste cu apa calda.

     

    Castravetele. Se stie ca mastile cu castravete fac minuni, in special pentru efectul de hidratare. Castravetele alunga cearcanele si sterge urmele oboselii de pe fata. Prin actiunea acidului ascorbic, castravetele pune circulatia limfatica in miscare. Aplicata sub forma de pasta pe gat si decolteu, pasta de catraveti reduce din aspectul urat al pistruilor si ajuta pielea sa se regenereze dupa expunerea indelungata la soare. Sucul de castravete si lamaie contribuie la o piele elastica, fara riduri si plina de stralucire, prin stimularea producerii de colagen.

     

    Piersicile. Piersicile sunt remedii bine cunoscute pentru tenul seborei, cu tendinta acneica. O masca simpla este dintr-o piersica bine coapta si 1-2 lingurite de argila praf. Masca se lasa sa actioneze timp de 20 de minute dupa care se indeparteaza cu apa calduta.


  • Articole similare