• Ce este celulita si cum sa lupti eficient impotriva ei



    Celulita este o afectiune despre care medicii spun ca este cauzata de schimbari structurale la nivelul pielii si al tinutului adipos. Marea majoritate a femeilor ajung sa se confrunte cu ea, indiferent de greutate sau de conformatia corpului. Cauzele care duc la aparitia ei sunt dintre cele mai diverse: dereglari hormonale, anxietate, pierderi de vitamine si minerale, la scaderea sistemul nostru imunitar.

    Chiar daca este atat de raspandita, celulita reprezinta un motiv de nemultumire pentru multe dintre reprezentantele sexului frumos. Cu atat mai mult in timpul verii, doamnele si domnisoarele se straduiesc sa gaseasca remedii eficiente impotriva acestei afectiuni. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta.

    Primul pas pe care trebuie sa il faci pentru a combate celulita este sa intelegi ca trebuie sa abordezi atat din exterior, cat si din interiorul organismului. Alimentatia echilibrata si hidratarea consistenta reprezinta doua instrumente extrem de eficiente. O hrana bogata in fibre si saraca in carbohidrati este cea mai indicata. Incearca sa iti creezi un regim sanatos pe termen lung si sa eviti dietele extreme, pentru ca si curele de slabire drastice, de tip yo-yo reprezinta, de multe ori, un factor favorizant pentru aparitia celulitei. De asemenea, tine cont si de faptul ca fumatul si alcoolul contribuie la dezvoltarea acestei afectiuni, asa ca ai inca un motiv sa renunti la ele.

    Remediile exterioare sunt, si ele, cat se poate de diverse. Sportul este, desigur, o optiune sanatoasa si eficienta. Dezvoltarea circulatiei sangvine si a elasticitatii pielii vor reduce vizibil aspectul de coaja de portocala in zonele afectate.

    Ai la dispozitie si alte optiuni, precum masajul sau impachetarile. Merita sa le iei in considerare, insa doar daca sunt practicate de profesionisti, pentru ca, daca sunt executate gresit sau cu substante nepotrivite, iti pot afecta pielea in sens negativ.

    In cele din  urma, daca tot nu reusesti sa ajungi la rezultatele dorite nu inseamna ca acest lucru reprezinta o drama. Foarte multe femei se afla in aceasta situatie si, in cele din urma, trebuie sa acceptam ca trupul nostru are, uneori, limitele sale si sa invatam sa ne iubim exact asa cum suntem.


  • Articole similare