• Cum sa te organizezi pentru un picnic reusit


    Vara este minunata nu numai pentru perioada vacantelor, ci si pentru ca putem petrece mult timp in aer liber, aproape de natura. Un astfel de moment petrecut in natura este picnicul, iar daca te gandesti sa organizezi unul in aceasta vara, trebuie sa stii ca, dincolo de faptul ca acesta este cat se poate de distractiv si de relaxant, poate fi si inselator daca nu il pregatesti bine de acasa. Spre exemplu, cum ar fi sa te trezesti ca vrei sa deschizi sticla de bere sau de vin dar ai uitat desfacatorul ? Sau ca vrei sa feliezi branza sau painea dar ai uitat orice forma de cutit acasa ? Din acest motiv si nu numai, un picnic reusit este in primul rand un picnic bine pregatit. Asadar, iata ce trebuie sa faci pentru a nu fi luat prin surprindere:

     

    Cos sau lada frigorifica ? Imaginea idilica a unui picnic la iarba verde este bineinteles cea in care mergi cu toate bunatatile frumos aranjate intr-un cosulet. Cu toate acestea, in cazul in care picnicul tau se va intinde pe intreaga zi iar afara este foarte cald, o lada frigorifica ar putea fi mai indicata, in special daca ai alimente perisabile si multe bauturi. Partea chic a picnicului o poti asigura prin alte elemente

     

    Patura si scaunelele pliabile. Un astfel de element care poate conferi picnicului putin chic sau culoare este patura pe care faci intregul setup. Trebuie sa stii ca exista si paturi de picnic care sunt realizate din materiale rezistente la umiditate, mai ales in cazul unor mici accidente soldate cu varsat de pahare sau mancare mai lichida. De asemenea, daca dispui de un set de scaune pliabile, nu le uita acasa, acestea se vor dovedi extrem de utile, mai ales daca planuiesti un picnic mai lung.

     

    Ustensile. Pentru o buna organizare, incearca sa faci un mic exercitiu de servire pentru fiecare fel de mancare pe care il vei avea la picnic. Asa iti vei da seama daca ai nevoie de farfurii, tacamuri, cutite pentru feliat, pahare. In orice caz, nu uita de servetele ! Acestea iti vor fi de folos in orice situatie.

     

    Desfacator. In cazul in care ati luat o sticla de vin cu voi sau mai multe sticle cu bere, un desfacator va va salva mult timp si nervi.

     

    Cuburi de gheata, fund de bucatarie si cutite. Desi va veti spune ca nu va sunt utile pentru ca mancare pe care o veti servi este deja portionata sau racita, veti constata ca aceste trei elemente va pot ajuta foarte mult pentru orice artificiu pe care vreti sa-l faceti la fata locului.

     

    Atmosfera. Pentru ca picnicul vostru sa se bucure de o atmosfera deosebita, mai ales daca vreti ca acesta sa ramana memorabil, nu uitati sa luati cu voi un buchet de flori sau lavanda, un cos cu fructe, lumanari.


  • Articole similare