• Vacanta in perioada pandemiei. Cum sa te simti bine, dar sa ramai si in siguranta



    Anul acesta este unul special È™i nu într-un sens bun al cuvântului, din cauza contextului epidemiologic. Planurile de vacanta trebuie sa se conformeze si ele noului context si sa tina cont de restrictiile si de regulile de protectie a sanatatii. Acest lucru nu inseamna, insa, ca nu te poti simti bine. Te poti bucura de perioada de relaxare, iti poti incarca bateriile si, in acelasi timp, poti sa ramai in siguranta. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa  realizezi toate aceste lucruri.

    In primul rand, trebuie sa te gandesti la modalitatea de transport pana la destinatia de vacanta. Anul acesta, te poti astepta ca transportul aerian sa nu fie disponibil sau sa devina extrem de scump, asadar poate ca ar fi mai bine sa te orientezi catre alte variante. Cum trenurile tind sa fie destul de aglomerate, probabil ca mijlocul de transport cel mai potivit pentru contextul in care ne aflam acum ramane masina personala.

    Nu uita de reguli nici atunci cand te afli pe drum. Daca ai nevoie sa opresti la o benzinarie, nu uita sa iti iei masca din masina si sa o folosesti. De asemenea, dezinfecteaza-ti mainile, atunci cand revii in automobil.

    Care este cea mai buna varianta de cazare? Nu este cel mai potivit moment in care sa lasi imprevizibilul sa devina un factor important in ecuatie. Documenteaza-te bine, inainte de a face rezervarea, in ce masura unitatea de cazare care iti surade respecta regulile epidemiologice. Citeste recenziile altor vizitatori si, daca ai nevoie de lamuriri suplimentare, nu ezita sa contactezi direct pensiunea sau hotelul respectiv, telefonic sau pe e-mail. O alta varianta pe care merita sa o iei in considerare anul acesta este cortul, daca esti o fire mai aventuroasa sau o rulota sau motorhome. Nu este necesar sa le cumperi, le poti gasi de inchiriat la preturi rezonabile, insa este necesar sa faci rezervarea din timp, pentru ca anul acesta cererea pentru astfel de vehicule este crescuta.


  • Articole similare