• Festivaluri care se vor tine si care s-au adaptat noilor conditii in pandemie

    Festivalurile, cele mai asteptate momente ale verii pentru toti iubitorii de muzica si arta, au fost printre primele mari evenimente interzise atunci cand pandemia de coronavirus s-a extins in intreaga lume. Cu toate acestea, tot mai multe festivaluri isi anunta portile deschise, in special cele care se desfasurau in spatii libere si pentru care organizatorii au luat masuri speciale care sa respecte regulile de distantare sociale si de prevenire a raspandirii noului virus. Printre festivalurile de care va veti putea bucura in aceasta vara se numara:

     

    TIFF - Cea de-a 19-a ediÈ›ie a Festivalului InternaÈ›ional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc in perioda 31 iulie - 9 august 2020. Vor exista mai multe spatii de proiectii in aer liber, organizatorii promitand o editie care va respecta masurile de protectie impuse de autoritati in contextul actualei pandemii. Masurile de siguranta vor fi prioritare in organizarea editiei de anul acesta. Vor exista spatii pentru public clar delimitate, iar scaunele vor fi pozitionate la distanta unele de altele. Triajul publicului se va face prin culoare, spectatorii urmand sa se bucure de proiectii de filme in Piata Unirii Open Air, Iulius Mall Open Air, Arkhai Sculpture Park de la Vlaha, Castelul Banffy de la Bontida si in curtea Institutului Francez. 

     

    Garana Jazz Festival – Programat initial pentru perioada 9-12 Iulie, Festivalul de Jazz de la Garana a fost amanat pentru perioada 6-9 August 2020. Scena de la Poiana Lupui va gazdui ca in fiecare an concerte si proiecte muzicale din toata lumea. Numarul spectatorilor va fi limitat, conform masurilor de protectie. Cei care au achizitionat deja bilete sau abonamente si nu pot veni le vor putea folosi pentru editia din 2021. Acelasi lucru este valabil si pentru festivalurile amanate pentru 2021, precum Untold, Neversea sau Summer Well.

     

    Cu toate ca majoritatea festivalurilor de la noi sau din lume sau amanat pentru 2021, exista si reversul medaliei, si anume organizarea unora dintre acestea in format digital:

     

    SoNoRo – Festivalul cu muzica de camera SoNoRo a pregatit o stagiune virtuala intre 30 Iunie -7 August unde pot fi revazute cele mai importante momente ale festivalului din 2019.

      


  • Articole similare