• Altfel de conserve de toamna







    Chiar daca pregatirea conservelor de iarna implica atat investitii financiare, cat si de timp, este o solutie ideala atunci cand esti preocupat sa oferi celor dragi mancaruri bune, sanatoase, mai ales in perioada de iarna cand nu avem mereu la indemana fucte si legume proaspete.

    Si de ce sa nu experimentezi prin noi combinatii pentru borcanele tale, daca doresti sa incerci lucruri noi sau sa dai un plus de savoare mancarurilor tale? Astfel ca ne-am gandit sa iti venim in ajutor, oferindu-ti cateva idei inedite.

    In Ardeal, o garnitura ideala pentru fripturile de porc sunt prunele umplute cu usturoi si marinate in otet cu zahar si mirodenii. Prunele se potrivesc cel mai bine cu condimente precum piper, cuisoare, scortisoara, dafin, coriandru sau chiar ienibahar, asa ca poti decide singura ce combinatii preferi. Prunele umplute cu usturoi pot fi savurate alaturi de orice friptura.

    O alta combinatie mai putin obisnuita pe care o poti incerca sunt fructele murate. Combina mere, pere, gutui si struguri cu morcovi si telina radacina intr-o marinata de otet cu zahar si condimente, precum boabe de mustar, boabe de piper si sare grunjoasa. Astfel conservate, fructele isi mentin o mare parte din vitamine si nutrienti, un important avantaj alaturi de gustul inedit pe care combinatia aceasta o da fripturilor. Ca sa mai spunem ca nu oricine pune pe masa de Craciun, de exemplu, struguri murati...

    Tot la capitolul retete altfel, poti incerca si ceapa rosie murata in otet, pe care apoi o poti folosi cu succes in sandwich-uri, alaturi de o ciorba de fasole uscata sau, de ce nu, o poti savura ca atare, pe post de aperitiv. 

    Daca folosesti frecvent ardeiul la mancaruri precum ciorba, ghiveci de legume sau tocanita, poti pregati pentru iarna o pasta de ardei cu usturoi. Fiind o pasta concentrata, dintr-un kilogram de ardei poti avea cateva borcane care sa iti ajunga toata iarna in bucatarie.
    Daca te-am inspirat, nu trebuie decat sa completezi lista de cumparaturi pentru ziua in care mergi sa faci piata pentru conservele de iarna.

  • Articole similare