• Cum sa organizezi in siguranta videoconferinte online

     

    Comunicarea prin intermediul videoconferintelor online a devenit un instrument intrat in rutina curenta, inca de la inceputul pandemiei. Fie ca a fost vorba de scoala, de intalniri profesionale sau de nevoia de a vorbi cu prietenii, platformele de videoconferinte si-au gasit rapid loc in laptopurile, in tabletele sau in telefoanele noastre mobile si nu par sa plece prea curand din viata noastra.

    Fiecare act de comunicare prin intermediul acestor platforme prezinta, insa, riscuri mai mici sau mai mari. Fie din punct de vedere al contaminarii cu virusi informatici, fie ca este vorba de riscul ca un intrus sa isi faca aparitia in mijlocul conversatiei, sunt situatii pe care nu ni le dorim si de care trebuie sa invatam sa ne ferim.

    Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri ca ai un program antivirus deja instalat in device-ul tau. Acesta va scana inclusiv fisierele pe care le vei primi in timpul videoconferintei si te va avertiza daca exista vreun risc.

    In al doilea rand, este nevoie de atentie atunci cand instalezi respectiva platforma si ii reglezi setarile. Mai ales atunci cand tu esti gazda videoconferintei, o regula extrem de importanta este sa ai in permanenta controlul a ceea ce apare pe ecran. Cauta butonul se setari avansate si bifeaza optiunea ca initiatorul sesiunii sa fie singurul care poate distribui fisiere in interiorul ei. Daca este necesar, o poti modifica, insa este bine sa stii unde se afla si sa o ai tot timpul la indemana.

    Daca organizezi o videoconferinta cu mai multi participanti si nu ii cunosti personal pe toti, alege ca in sesiune sa poata intra doar persoanele logate, care primesc link-ul catre sesiunea respectiva prin intermediul e-mailului. Este recomandabil ca accesul sa fie restrictionat cu ajutorul unei parole, astfel incat sa nu poata patrunde in respectivul spariu virtual decat persoanele invitate, iar intreaga sesiune sa se poata desfasura in siguranta.

  • Articole similare