• Cum respectam regulile de protectie la sala de sport



    Activitatea fizica este in general sanatoasa pentru organismul nostru si, cu atat mai mult acum, cand imunitatea fiecaruia este foarte importanta, este cu atat mai binevenita. Indiferent daca mersul la sala de sport este o obisnuinta pentru tine sau abia acum te gandesti sa il incepi, respectarea regulilor de protectie este obligatorie. Iata la ce trebuie sa fii atenta:

    Inainte de a merge la sala, fa o documentare in legatura cu aceasta. Discuta direct cu angajatii si afla daca in locul ales de tine exista o preocupare pentru masurile de protectie si atentie pentru respectarea acestora. Un detaliu important este daca sala respectiva a organizat un sistem de programari, astfel incat sa evite aglomeratia in incinta si sa respecte distantarea.

    Inainte de a pleca de acasa, asigura-te ca ai la tine toate cele necesare. Daca, pana acum, foloseai un prosop din inventarul salii, este o idee mai buna ca, macar pentru o perioada, sa iti aduci unul propriu de acasa. De asemenea, verifica intotdeauna daca ai in bagaj o masca de protectie: in spatiile comune (receptie, vestiar) vei avea nevoie de ea.

    Chiar daca la sala exista un dispozitiv pentru apa, este mai bine sa iti iei de acasa si o sticla numai a ta, pe care o vei folosi cu mai multa incredere.

    In ceea ce priveste activitatea sportiva propriu-zisa, intereseaza-te cat de des sunt dezinfectate aparatele. Pentru mai multa siguranta, poti folosi propriul dezinfectant, inainte de fiecare utilizare.

    Incearca, pe cat posibil, sa eviti activitatile de grup. Mersul pe banda, bibicleta eliptica sau alte forme de cardio individual sunt o optiune mai sigura, in aceasta perioada.

    In cazul in care este posibil, desfasoara-ti antrenamentele in fata unei ferestre deschise. Pe masura ce temperaturile exterioare vor incepe sa scada, odata cu venirea toamnei, va fi oricum mai placuta aceasta varianta decat aerul conditionat. Te sfatuim sa mizezi pe aceasta optiune cu atat mai mult cu cat este destul de greu sa iti dai seama cat de bine sunt intretinute si schimbate filtrele de la aparatul de aer conditionat.

    La final, chiar daca sala iti permite, iti recomandam sa astepti pana acasa pentru a face dus. Evitarea spatiilor comune de dusuri din sala de sport este o masura de protectie suplimentara.


  • Articole similare