• Gatitul ca pasiune de cursa lunga

     



    Te-ai gandit vreodata ca indemanarea ta de a face mancare buna se poate transforma intr-o pasiune ? Ei bine, gatitul poate fi una dintre acele pasiuni care iti deschid noi orizonturi, noi ocazii de a cunoaste persoane noi, si, mai ales, un pretext grozav pentru calatorii inedite. Dar care este drumul de la gatit din necesitate la gatit din pasiune ?

     

    In primul rand, daca simti ca momentele in care gatesti te relaxeaza si te umplu de bucurie, atunci este evident ca poti transforma gatitul zilnic intr-o pasiune pe termen lung. Pentru a-ti construi baza acestei pasiuni, iata cateva lucruri pe care le poti face:

    Prinde curaj si diversifica. Daca pana acum ai gatit doar acele retete care stiai ca iti ies, fa un pas inainte si incearca ceva nou. Poti sa pornesti de la retete noi sau pur si simplu poti porni de la legume sau ingrediente pe care nu le-ai mai folosit. Ce spui de anghinare, sparanghel, castane, dovleac, pastarnac ? Odata ce ai stabilit care este acest nou ingredient, cauta retete online si incepe sa experimentezi.

     

    Construieste-ti o mica biblioteca culinara. Odata ce ai trecut de aceasta prima faza in care gateai doar retetele cunoscute, poti trece la urmatoarea etapa, si anume construirea unei mici culturi gastronomice. Foarte multi chefi locali si internationali au publicat in ultimii ani carti de retete, majoritatea propunand reinterpretari moderne si simple ale unor feluri clasice, precum si adevarate incursiuni in bucatariile lumii. Astfel, vei avea ocazia de a invata sa gatesti feluri internationale celebre, fara sa-ti petreci totusi toata ziua in bucatarie si, in acelasi timp, sa iei contact cu bucatariile lumii. De la Jamie Oliver si pana la Yotam Ottolenghi, cartile de retete iti vor fi sursa de inspiratie si baza pentru noi stiluri de a gati.

     

    Urmareste pe Instagram conturi populare. Instagramul este o platforma sociala care te poate conecta la aceasta lume a gastronomiei. Cei mai cool influenceri ai momentului in acest domeniu creaza zilnic continut care te poate inspira.

     

    Fa un update al bucatariei tale ! O mica operatiune de dotare a bucatariei iti poate da un chef nebun de a-ti petrece mai mult timp pentru a incerca noi retete si abordari. Un nou blender ? Un nou mixer ? Un set nou de castroane din ceramica ? Cutite mai performante ? Acestea nu sunt niste simple cheltuieli, ci se pot dovedi investitii valoroase in pasiunea ta.

     

  • Articole similare