• Cum sa ai maini frumoase

    Se spune adeseori ca mainile reprezinta o carte de vizita importanta pentru o femeie. Ele ne arata cata atentie acordam ingrijirii personale si cat de preocupate suntem de elementele esentiale ale infatisarii noastre. Sa ai maini frumoase inseamna mai mult decat sa apelezi la cele mai sofisticate modele de manichiura. Inainte de acest lucru, trebuie sa fii atenta la pielea lor, la igiena si sa le oferi toata atentia necesara. Iata cateva sfaturi care iti vor prinde bine:

     

    Foloseste o lotiune hidratanta, pe care e bine sa o adaptezi anotimpului. Vara, apeleaza la o crema cu o textura mai putin grasa, iar iarna achizitioneaza un un produs mai consistent, chiar si un unt de corp. Aplica produsul respectiv de cel putin trei ori pe zi, dupa ce ti-ai spalat mainile cu grija. Dat fiind ca parcurgem o perioada in care folosim des produse dezinfectante care contin alcool si pot afecta pielea mainilor, poti utiliza respectiva lotiune chiar mai des.

     

    Apeleaza la o manichiura completa cel putin o data pe luna. Acest lucru inseamna mai mult decat indepartarea cuticulelor si aplicarea lacului de unghii. O manichiura ”ca la carte” presupune ca pielea mainilor tale sa fie exfoliata, ingrijota cu produse speciale, dar si masata. Efectele benefice vor fi vizibile in scurt timp.

    O data pe saptamana, aplica un tratament de tip scub, prin care pielea moarta va fi indepartata. Poti folosi produse cosmetice pe care le achizitionezi din magazin, dar poti realiza chiar tu, acasa, substanta ideala pentru aceasta operatiune. O varianta foarte buna este amestecul dintre zat de cafea, miere si ulei de masline. In loc de cafea, poti folosi zahar tos.

     

    Protejeaza-ti mainile. Atunci cand speli vasele, gradinaresti sau faci oricare alta actiune pentru care folosesti substante chimice, nu uita sa iti pui manusi de cauciuc. Substantele respective, chiar si detergentul de vase pe care il utilizezi in mod obisnuit, iti pot agresa pielea mainilor cu efecte neplacute, pe termen lung.

  • Articole similare