• 5 motive pentru a consuma produse bio




    Tot mai multi oameni traiesc cu senzatia ca nu stiu ce mananca, ca produsele pe care le cumpara ascund ingrediente care le-ar putea afecta sanatatea si, prin urmare, cauta alternative de hrana in care sa aiba mai multa incredere. Astfel, alegerea unor produse bio sau organice fata de unele conventionale, are in spate mai multe argumente si motive:

    Evitarea pesticidelor. Utilizarea insecticidelor, fungicidelor sau a altor pesticide este strict monitorizata in productia organica. Chiar si fermierii care utilizeaza pesticide, cele pe care le folosesc sunt derivate din substante naturale si trebuie aprobate de institutii internationale care certifica produsele bio sau organice. Pesticidele naturale aprobate pentru a fi folosite sunt utilizate doar dupa ce celelalte metode de reducere a daunatorilor au fost epuizate.  

    Un consum rationalizat de organisme modificate genetic. Consumul de alimente bio sau organice este o modalitate buna de a evita consumul de alimente modificate genetic intrucat acestea sunt interzise in alimentele organice sau bio. Pentru a indeplini standardele de aprobare ale produselor bio sau organice, acestea trebuie sa dovedeasca ca nu contin organisme modificate genetic.

    Consumul de alimente fara coloranti, arome sau conservanti. Asta pentru ca, asemenea organismelor modificate genetic, mancarea bio sau organica nu poate fi aprobata ca atare in cazul in care contine astfel de substante. Mai putin de 40 de substante sintetice sunt permise in alimentele bio impachetate.

    Alimente mai nutritive. Mancarea organica contine mai multe vitamine, minerale, enzime si micronutrienti decat alimentele produse conventional. Foarte multe studii facute pe alimentele bio/organice au aratat un continut mai ridicat de antioxidanti, de acizi grasi nesaturati sau de vitamine.

    Protejarea naturii. Decizia de a consuma mai multe alimente organice contribuie indirect la protejarea naturii. De ce? Pentru ca acele culturi care sunt organice folosesc mai putine pesticide si doar cele din substante naturale. Prin urmare, cantitatea de pesticide care ajunge in apa si in sol este mai mica. Spre deosebire de fermele conventionale, fermele organice folosesc fertilizatori si ingrasaminte naturale, precum resturile de materii organice sau compost pentru a avea un sol fertil. Toate acestea se traduc prin cantitati incomparabil mai mici de nitrogen sau fosfor eliberate in apa si atmosfera.

    Daca v-am convins deja ca produsele bio contribuie la cresterea starii voastre de sanatate, precum si la un mediu mai sanatos, in magazinele cora puteti gasi o gama larga de produse bio. Alnatura este brandul sub care puteti gasi produse variate, de la conserve, paste, sosuri, cereale, sucuri, dulciuri si snack-uri, pana la produse de ingrijire si beauty. 

  • Articole similare