• Tot ce trebuie sa ai la tine pentru un camping reusit

    Vara asta ti-ai propus sa mergi cu cortul ? Chiar si pentru persoanele cele mai urbane si mai ancorate in viata de oras, fantasma mersului in natura si experimentarea vietii in mijlocul ei poate exercita o mare putere de atractie. In cazul in care contempli varianta unor zile petrecute cu cortul si esti incepator in ale campingului, iata care sunt pregatirile pe care trebuie sa le faci :

    Cortul. In primul rand, tine cont ca aceasta experienta se intampla intr-un loc unde nu exista mobilier, electricitate si apa curenta. Ultimele doua pot fi accesibile doar intr-un camping amenajat.

    Asadar, necesarul pe care il vei lua cu tine trebuie sa tina cont de aceste aspecte. In cazul in care esti la prima experienta de acest fel, sfatul nostru este de a imprumuta sau de a inchiria cele mai scumpe dotari, si anume cortul, saltelele si sacii de dormit. In cazul in care experienta se va dovedi pe gustul tau, iti poti face planuri de a le cumpara ulterior. In orice caz, fie ca il imprumuti, il inchiriezi sau il cumperi, tine cont de faptul ca un cort de 3 persoane este potrivit pentru un cuplu care se va bucura de un extra spatiu, iar un cort de minim 6 persoane este indicat pentru o familie cu copii. De asemenea, atunci cand imprumuti, inchiriezi sau cumperi un cort, ia in considerare si inaltimea acestuia, precum si anexele lui. Un cort mai inalt iti va permite sa te imbraci si sa te dezbraci in picioare, iar unul care are vestibul sau doua intrari te va ajuta in gestionarea incaltamintei murdare si a accesului in cort pe timp de noapte. Un pont important ! Nu pleca de acasa fara sa verifici inainte cortul si chiar sa faci un exercitiu de intindere. Atunci cand vei ajunge in locul de campare este posibil sa fii obosit, sa fie seara tarziu sau chiar sa ploua. Faptul ca vei sti cum se monteaza cortul si ca iti vei fi pregatit din timp cele necesare, iti va usura foarte mult misiunea la fata locului.

    Salteaua, izoprenul si sacul de dormit. Pentru un somn confortabil vei avea nevoie de saltele cu aer, usor de umflat, insa acestea trebuie sa fie insotite de un izopren. Fara izopren, vei constata ca salteaua nu izoleaza foarte bine, iar in noptile mai reci vei simti racoarea. Sacul de dormit il vei alege in functie de temperaturile si zona unde mergi. Daca mergi la mare este insuficient un sac de dormit pentru vara. Daca mergi la munte, cu posibilitatea unor zile mai friguroase sau chiar ploioase, atunci este nevoie de un sac all season. Pont ! Impacheteaza-le in asa fel incat sa fie la indemana atunci cand incepi instalarea cortului.

    Iluminatul. Daca vei merge intr-un loc de campare neamenajat, de iluminat va trebui sa te ingrijesti tu. Doteaza-te cu lanterne puternice si cel putin un felinar.

    Necesarul pentru gatit. Pentru gatit vei avea nevoie de o mica butelie pe gaz cu arzator, un fierbator, un tocator, doua cutite, linguri, furculite, cani, castroane, farfurii. Ia cu tine si doua castroane mai mari, pe care sa le folosesti pentru spalatul vaselor. Pentru servirea mesei poti opta pentru masa si scaune pliabile sau daca nu vrei sa ai prea multe bagaje dupa tine, impacheteaza doua paturi pe care poti sta si deasemenea pe care poti manca. Pentru un gratar in siguranta, ia cu tine un gratar cu picioare si capac. De asemenea, nu uita de carbuni sau de betele pentru frigarui.

    Alte accesorii. Foarte important este sa nu uiti de brichete, chibrituri, o banda adeziva si scule necesare in cazul in care ai nevoie de ele pentru repararea cortului. De asemenea, iti vor fi utile servetelele umede, prosoapele de hartie, prosopele de baie, hartie igienica, un burete de vase si detergent. De asemenea, asigura-te ca ai la tine cateva bidoane goale de apa.

    Lada frigorifica si alte genti termoizolante. Alimentele trebuie tinute in conditii de siguranta, de aceea vei avea nevoie de recipiente care le tin la rece. Lada frigorifica si sacosele termoizolante isi vor face treaba.

    Planificarea meselor. Fie ca esti sau nu un bucatar priceput, putina planificare, mai ales ca vei fi departe de civilizatie pentru cateva zile te va ajuta cu organizarea cumparaturilor si iti va da un sentiment de siguranta cand vei ajunge in locul de camping. Probabil ca cea mai eficienta solutie este de a avea cu tine o varietate de mancaruri la conserva pe care sa le completezi cu o salata si pe care sa le alternezi de cateva ori cu mancare proaspat facuta. Incearca sa-ti imaginezi cateva astfel de meniuri, imparte-le pe zile si vei sti exact ceea ce ai de cumparat in functie de numarul de zile de camping.

  • Articole similare