O prezenta obisnuita in casele noastre, mai ales in timpul lunilor caniculare, berea este una dintre cele mai populare bauturi din lume. Ne bucuram de ea in timpul meciurilor sau al serilor linistite, se afla pe masa la cele mai multe intalniri cu prietenii si insoteste, adeseori, gratarul sau alte mese delicioase. Stiai, insa, ca berea este o bautura complexa, care are o multime de varietati? Desigur, in magazinele cora vei gasi sortimente dintre cele mai variate, din care poti alege exact ce ti se potriveste mai bine. Daca vrei te documentezi mai bine, inainte de a pleca la cumparaturi, iata cateva dintre principalele soiuri de bere:
Ale
Ale este o categorie generala de bere. In cadrul ei, exista subcategorii cum ar fi Ale brun sau Ale blond. Acesta este cel mai vechi sortiment de bere, intrucat dateaza din antichitate. In procesul de preparare, producatorii de Ale introduc drojdii cu fermentare superioara. Procesul de fermentare transforma ceea ce altfel ar fi un ceai de orz si malt intr-o bautura alcoolica.
Bere
Lager
Lager un soi mai nou de bere cu doua diferente
cheie fata de ale. Berea de tip Lager
fermenteaza mult timp la o temperatura scazuta si se bazeaza pe drojdii care
fermenteaza la fundul rezervorului de fermentare.
Berile din aceasta categorie sunt frecvente in tarile europene, inclusiv Cehia, Germania si Olanda, precum si in Canada, unde reprezinta mai mult de jumatate din vanzarile de bere.
Porter
Un tip de ale, berea Porter este cunoscuta pentru culoarea sa neagra si aroma de malt prajit. Berea din categoria Porter poate fi fructata, lucru determinat de varietatea de malt prajit utilizat in procesul de fabricare a berii.
Stout
La fel ca Porter, berea Stout are o culoare intunecata. Stout are un gust mai putin dulce decat cea Porter si adesea prezinta un gust amar de cafea, care provine din orzul prajit nemaltificat. Guinness, celebra marca de bere din Irlanda, este unul dintre exemplele cele mai cunoscute de bere Porter.
India
Pale Ale