• Solutii naturale impotriva petelor


    Oricat am incerca sa le evitam, micile accidente in urma carora hainele noastre raman patate ni se intampla tuturor. Mai ales daca avem copii, acestea sunt destul de frecvente si ne afecteaza, uneori, chiar piesele de imbracaminte preferate. Daca vrei solutii simple si naturale pentru a-ti salva hainele in timp util, iata cateva idei foarte eficiente:

    1. Sucul de lamaie sau de lime. Sucul proaspat sau imbuteliat de lamaie sau lime are o actiune naturala de albire a tesaturilor datorita acidului acetic. Puteti utiliza  sucul pe tesaturi albe pentru a ajuta la indepartarea petelor galbene de la subrat sau a petelor de rugina.
    2. Otetul alb distilat este un alt produs natural care poate sa faca minuni impotriva petelor. Este ieftin, bland cu tesaturile si mai sigur de utilizat decat inalbitorul cu clor si balsamurile. Alege intotdeauna otet alb deoarece nu va pata tesaturile. Acesta este foarte eficient pentru indepartarea petelor si mirosului de transpiratie de la subrat, indepartarea petelor de mucegai si inalbirea hainelor. Trebuie doar sa adaugi o ceasca de otet alb distilat la clatirea finala, iar hainele vor fi mai fine la atingere si vor mirosi mai frumos. De asemenea, poti folosi otet pentru a curata masina de spalat, dar si pentru a indeparta mirosurile neplacute din aceasta. In magazinele cora, veti gasi mai multe sortimente de otet alb, din care puteti alege.

    1. Sarea de bucatarie. Sarea simpla  pe care o folosesti de obicei la masa functioneaza asupra hainelor ca un element usor abraziv, ajutand la indepartarea petelor de rugina si a petelor de vin rosu. De asemenea, aceasta are capacitatea de a absorbi petele lichide inainte ca acestea sa intre in tesatura.Daca s-a intamplat sa versi vin rosu pe o haina, presara peste pata un pic de sare de masa. Poti folosi fara grija cea mai ieftina sare pe care o gasesti. Las-o sa absoarba lichidul si apoi periaza usor inainte de a spala obiectul. Vei constata ca pata a devenit doar o amintire, iar haina ta este din nou impecabila.
  • Articole similare